På andra sidan Hudson river

Efter ett kraschat äktenskap lämnar klänningsdesignern Jenny storstaden för det lilla samhället där hon växte upp.

Den här boken handlar om systrarna Jenny och Rachel Tate. Jenny är kläddesigner med inriktning på bröllopsklänningar. För ungefär ett år sedan skiljde hon sig från mannen i sitt liv för att han blivit uttråkad och ville det.

Närmare sin syster

Trots att Jenny blev förkrossad har hon försökt vara en duktig, resonabel kvinna som hållit kontakten till maken, och hans nya fru vill vara Jennys bästis. Men till slut orkar hon inte vara duktig mer utan säljer sin lägenhet på Manhattan för att flytta hem till förorten där hon växte upp i det lilla samhället på andra sidan Hudson River.

Där flyttar hon in i en lägenhet med världens snyggaste vaktmästare och startar en egen bröllopsbutik. Hon hamnar också mycket närmare sin syster Rachel och sina älskade syskonbarn, trillingarna Rose, Charlotte och Grace som är ljuset i hennes liv.

Enligt Jenny har Rachel den perfekta familjen tillsammans med snygge juristen Adam. Men så får Rachel se ett sms till makens mobil som inte var ämnat för henne och hela hennes värld rämnar. Hon som älskar att vara hemma och ta hand om flickorna och deras vackra hem förstår inte hur hon ska kunna gå vidare i livet.

Plats för humor

Trots att jag vanligtvis inte är särskilt förtjust i feelgood-genren som brukar innehålla alltför mycket perfekt yta och jobbiga klichéer fullständigt älskar den här boken. Den är väldigt rolig på ett dråpligt sätt och även om det är en del perfekt yta finns det skavanker här och var som får synas och är okej.

Jag gillar både Rachel och Jenny och blir intresserad av hur det går för dem. Jag verkligen VILL att det ska gå bra och lösa sig men utan det tillrättalagda. Jag kan verkligen rekommendera den här boken.

Fler tips

  1. Vinterbröllop

    Av: Morgan, Sarah Tipsat av: Helen Forsberg

    Det överraskande beskedet att Rosie ska gifta sig skakar om både hennes mor och storasyster. Har det inte gått för fort? Och hur ska mamma Maggie göra med sina egna nyheter? Läs en härligt julig feelgood med djup.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 15 juli 2022