Ordbrodösen

Spännande läsning om en hemlig kraft som ärvts mellan kvinnor i generationer.

Ord är makt, särskilt för en ordbrodös. I många generationer har det funnits kvinnor som med hjälp av skrivna budskap kan styra andra människors handlingar. Men det är en hemlighet som vaktas väl av de som besitter den. 

Jakt på hemligheter

Alba fyller 18 år och förväntas vara en ordbrodös med särskilt mycket kraft, men när hon ska göra sitt inträdesprov misslyckas hon. Den enda som helt säkert vet varför är hennes mamma, som dog när Alba bara var fem år.  

Albas liv som tidigare varit så inrutat och utstakat har plötsligt förlorat sina ramar. Istället för att resa ut i världen och träna på sina krafter får hon resa till Lo, en släkting i Stockholm som inte heller kunde bli ordbrodös. Där får hon för första gången möta en annan syn på kraften och landa i sig själv.

Mysig läsning

Tillsammans med Lo och hennes dotter Klara börjar de söka efter mammans hemligheter. Men att jaga efter hemligheter som rör ordbrodöser är inte ofarligt. Det verkar finnas någon eller några som till varje pris vill att Albas kraft ska frigöras, även om det innebär blodsoffer. 

Ordbrodösen av Anna Arvidsson är en välskriven och spännande urban fantasy-roman som är mysig att läsa. Idén om ordbrodösers kraft känns genomarbetad och unik och boken har sin alldeles egna charm. Precis som till exempel Cirkeln-trilogin, är det roligt med böcker som tillåts utspela sig i svensk miljö utan att det på något sätt blir konstlat, tvärtom. 

 1. Cirkeln

  Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

  Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

 2. Vattnet drar

  Av: Bäck, Madeleine Tipsat av: Annika Edlund

  En fenomenal rysare i somrig landsbygdsmiljö. En läskig bladvändare om urgamla krafter som väcks till liv och inte låter sig stoppas.

 3. En väktares bekännelse

  Av: Säfström, Elin Tipsat av: Annika Edlund

  Tilda åker runt på inlines med hunden Dumpe i släptåg. Hon vaktar Stockholm. Ansvaret är hennes nu när mormor åkt till Norrland på annat uppdrag.

 4. Tistelblomman

  Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

  Spännande och spöklik berättelse om ett par som flyttar in i ett gammalt skotskt hus med otäckt rykte.