Om jag var din tjej

Amanda har en hemlighet som kan förstöra hennes liv. Kan hon ändå bli lycklig?

Amanda Hardys uppväxt har inte varit lätt. Hon har mobbats av sina klasskamrater, hennes pappa har inte förstått och hon har vantrivts i kroppen hon fötts i. Amanda brukade vara Andrew före könskorrigeringen.

Nytt liv i ny stad

När Amanda blir misshandlad flyttar hon till sin pappa i en liten stad i den amerikanska södern. Att vara en transperson är inte lätt, särskilt inte i södern. Men här vet ingen vem Amanda brukade vara, hon kan börja ett nytt liv.

Nu behöver hon bara ligga lågt, ta sin examen och sedan flytta iväg till college och aldrig se sig om igen. Men hur lätt är det när hon redan dag ett får sin första tjejkompis. Dessutom är det inte en utan två killar ur fotbollslaget som stöter på henne.

Snart, utan att hon vet hur det gick till, har Amanda flera vänner. Hon har blivit kär i gulliga Grant, som besvarar hennes känslor. Amanda är lycklig men kan ändå inte låta bli att tänka på sin hemlighet. Hon vill så gärna berätta för Grant om sin bakgrund, men vågar inte.

Så blir det skolbal och det händer som inte får hända. Någon vet om Amandas hemlighet och det är fel någon.

Stark och viktig berättelse

En fin berättelse om Amanda Hardys försök att leva ett vanligt tonårsliv. Jag rekommenderar boken till äldre tonåringar och vuxna som vill läsa en berättelse som berör och vidgar vyer. Alla har rätt att vara sig själva.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 6 december 2017