Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med

"Jag finns. Idag och i nittionio dagar till. Nedräkningen har börjat. Ikaros" Så avslutas det första inlägget på bloggen som heter Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med. Hanna tipsar om en dödligt bra bok.

Detta är en gripande och allvarlig historia om Ikaros och hans nedräkning till döden. Sju ungdomar får ett udda mejl med en länk. Länken leder till en blogg som heter "Om hundra dagar ska jag dö så satans vacker att du vill följa med".

En av dem som får mejlet, Emil, vill försöka göra allt han kan för att hitta Ikaros och stoppa hen. Karim, en annan som fått mejlet, tänker helt annorlunda. Han vill istället följa med Ikaros in i dödens evighet.

Den här boken är något utöver det vanliga. Författaren tar ett allvarligt ämne som självmord och berättar om det på ett annorlunda sätt. Du får inte bara följa någon som vill hindra självmordet, utan även följa Ikaros och Karim, som inser att han vill följa Ikaros.

Berättelsen får läsaren att tänka till en extra gång på hur en behandlar andra människor. Den får en att inse hur mycket en hälsning eller ett leende kan betyda för någon. En väldigt fängslande och viktig bok som jag rekommenderar till alla ungdomar.

Läs också

  1. Gilla "Hata horan!"

    Av: Nilsson, Johanna Tipsat av: Helen Forsberg

    På nätet kan vad som helst hända. Är det bra eller dåligt? Med ett musklick ändras oddsen. Vem är horan nu då?

  2. Janis den magnifika

    Av: Nilsson, Johanna Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

    Boken om Janis är en ”roadmovie” i litterär form. I brorsans bil, utan körkort med ett obestämt mål norrut, där norrskenet finns, drar Janis iväg bort från allt – men mest bort från minnet av Emelie – hon som svek på det mest fruktansvärda sätt.