Offermakaren

Första delen i Viveca Stens nya deckarserie som utspelar sig i Åre är känslosam och spännande även om den inte är hennes bästa.

Det är lucia i Åre när gymnasietjejen Amanda försvinner efter en fest hos bästisen Ebba. Polisen Daniel blir satt att utreda försvinnandet. Det är svårt med de knappa resurser som finns.

Mordutredning i Åre

Det hela blir än värre när Amanda hittas död i den stora liften. Nu är det plötsligt en mordutredning. Då dyker polisen Hanna upp. Hon bor just nu i systerns vinterstuga i Åre efter att ha blivit utfryst på jobbet och dumpad av sin pojkvän i Stockholm. Hon hoppar på jobbet med engagemang för att fundera över framtiden.

Det här är inte Viveca Stens bästa deckare men jag gillar den ändå. Jag gillar Daniel och Hanna som trixar för att få ihop jobb och privatliv, vilket är lättare för Hanna än för Daniel som är nybliven pappa. Det är trovärdigt och känslosamt och spännande.

 1. I stundens hetta

  Av: Sten, Viveca Tipsat av: Helen Forsberg

  Sandhamn. Det är midsommar och många ungdomar är berusade, inte bara på alkohol. En 14-årig flicka kommer aldrig hem den natten och en 17-årig pojke hittas död.

 2. I farans riktning

  Av: Sten, Viveca Tipsat av: Aina Gustavsson

  Det är jul och snöoväder i Sandhamn. En journalist hittas mördad på ön. Thomas Andreasson måste ta reda på vem som är skyldig. Läs en spännande deckare i det lite tunnare formatet.

 3. I natt är du död

  Av: Sten, Viveca Tipsat av: Helen Forsberg

  20-åriga Marcus hittas död i sitt studentrum en söndagmorgon. Polisen är säker på att han hängt sig men datorn och telefonen saknas och snart är det fler som dör.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 8 februari 2021