Ofärd

Historieprofessor Dick Harrisons första roman är ett riktigt läsäventyr.

Av: Harrison, Dick
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna
Ulvbjörn Vamodson är hövdingason i 600-talets Götaland. Han stammar svårt och anses därför som dum, och han håller sig  på sidan av det mesta som sker.

När tillfälle ges tvekar därför inte den unge Ulvbjörn att ge sig iväg i ett härnadståg, anordnat av en släkting. Detta slutar abrupt i fångenskap, och Ulvbjörn säljs som slav. Efter flera år i livegenskap får den unge och tystlåtne nordbon plats i en stormans hird, och som soldat deltar han i maktspelet kring Franklands drottning Balthild.
 
Ulvbjörns rykte som lojal och orädd leder till en snabb militär karriär, men efter ett svekfullt bakhåll där Ulvbjörns liv ska släckas flyr han mot hemlandet.
Väl hemkommen möts han av de dystra beskeden att hans far är mördad och att hans släkt fördrivits från gård och tun. Ulvbjörn använder sina erfarenheter som soldat när han går för att vedergälla fadermordet.
 

Boken är mycket intressant med tanke på författarens kännedom om det han berättar. Den är dessutom både spännande och gripande, och ett givet lästips till alla historieintresserade läsare.

Kejsaren

Av: Iggulden, Conn Tipsat av: Karin Gulliksson

Kejsaren är en serie av Conn Iggulden på fyra böcker. De handlar om Gajus Julius Ceasar men är inte helt historiskt korrekta, det är ju ändå ett skönlitterärt verk.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mats Enarsson den 17 december 2007