1. Äppelhylla på Obbolabiblioteket

På Äppelhyllan finns medier för barn med någon form av funktionsnedsättning. Nu har Obbola bibliotek fått en egen äppelhylla.

2. Tyck till om biblioteket

Hur var ditt senaste besök på biblioteket? Har du någon minut över får du gärna berätta om det för oss.

3. Tyck till om Biblioteksbussen

Hur var ditt senaste besök på Biblioteksbussen? Har du någon minut över får du gärna berätta om det för oss.

4. Ny version av Biblio

Använder du ljudboksappen Biblio? Nu finns det en ny förbättrad version att ladda ner.

5. Världens bibliotek

På Världens bibliotek finns gratis e-böcker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, somaliska och tigrinska.

6. Allas barnbarn

Holmsund och Obbola växer och behöver fler Allas barnbarn-läsare! Flera förskoleavdelningar i Holmsund och Obbola får varje vecka besök av en pensionär från Allas barnbarnrörelsen som läser högt för en grupp barn.

7. Meröppet!

Gå på biblioteket fast det är stängt. Vännäsby bibliotek startar med meröppet.

8. Bokstart!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!

9. Vill du ställa ut?

På biblioteken i Umeå kommun, och i kulturhuset Väven, kan du få ställa ut sådant som du har skapat.