1. Vinnaren!

Nu har läsarna röstat om Grubbebibliotekets barnromanpris 2019. Vinnaren är Gruvan av Sara Lövestam.

2. Världens bibliotek

På Världens bibliotek finns gratis e-böcker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, somaliska och tigrinska.

3. Fjärrlånsförändring

Från och med nu kan du själv beställa fjärrlån av böcker som inte finns i vår bibliotekskatalog.

4. Obbolaelevernas favoritböcker

Under vårterminen 2019 har eleverna på Obbolaskolan tipsat om sina favoritböcker i biblioteket. Här hittar du deras bästa tips!

5. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.

6. Äppelhylla på Obbolabiblioteket

På Äppelhyllan finns medier för barn med någon form av funktionsnedsättning. Nu har Obbola bibliotek fått en egen äppelhylla.

7. Ny version av Biblio

Använder du ljudboksappen Biblio? Nu finns det en ny förbättrad version att ladda ner.