1. Boken kommer special

Du som bor i Umeå kommun och tillhör en riskgrupp i samband med corona-virus kan även i höst få böcker från biblioteken utan att besöka oss.

2. Inga större grupper på biblioteken

Umeå kommuns folkbibliotek har tyvärr inte möjlighet att ta emot grupper från förskolor och skolor i höst. Endast små grupper med max 5 barn eller ungdomar kan besöka biblioteken.

3. Bjurholms digitalhjälp

Bjurholms digitalhjälp finns på biblioteket och har flera olika aktiviteter som ska locka till att du blir mer digital.

4. Boka bokpåse och mycket mer

Robertsfors, Bygdeå och Ånäsets bibliotek erbjuder "take away" för dig som vill undvika att gå in på biblioteket.

5. Boken kommer i Vindeln

Sitter du hemma, undviker offentliga miljöer, är sjuk, eller av annan anledning inte kan komma till Vindelns bibliotek? Vi fixar så att böckerna kommer till dig.

6. Hälsning från biblioteket

Bjurholms bibliotek håller fortsatt öppet. I den här filmen berättar Ulrica Lidström om läget, och tipsar om några nya, bra böcker för barn.

7. Högst fem besökare på biblioteksbussen

För att minska risken för smittspridning gäller nu särskilda umgängesformer i biblioteksbussen. Högst fem besökare i taget får vistas inne i bussen. Och precis som i trafiken gäller det att hålla avståndet.

Visa fler