1. Bok + film = sant

Kom in på biblioteket i Holmsund och låna paket med en bok och en film.

2. Julöppettider

Under jul och nyår har Obbola bibliotek ändrade öppettider.

3. Fel i katalogen

Hittar du inte boken du söker, fast den borde finnas i vår katalog?

4. Världens bibliotek

På Världens bibliotek finns gratis e-böcker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, somaliska och tigrinska.

5. Digital bokcirkel

Välkommen att anmäla dig till Vindelns biblioteks digitala bokcirkel som startar 1 december 2018 och avslutas 31 januari 2019.

6. Allas barnbarn

Holmsund och Obbola växer och behöver fler Allas barnbarn-läsare! Flera förskoleavdelningar i Holmsund och Obbola får varje vecka besök av en pensionär från Allas barnbarnrörelsen som läser högt för en grupp barn.

7. Meröppet!

Gå på biblioteket fast det är stängt. Vännäsby bibliotek startar med meröppet.

8. Biblioteken anpassar sig efter GDPR

Med anledning av Dataskyddslagen som införs den 25 maj finns nu tydligare information i bibliotekens låneregler om hanteringen av personuppgifter på biblioteken.

9. Bokstart!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!

10. Kvalitetsdeklaration 2018

Kulturnämnden har fastställt en kvalitetsdeklaration för Umeå kommuns folkbibliotek. Den gäller för 2018.

11. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.