1. Pressreader fungerar igen

Nu ska det återigen gå att läsa tidningar i webbläsaren även för dem som inte befinner sig på biblioteket.

2. Bjurholms digitalhjälp

Bjurholms digitalhjälp finns på biblioteket och har flera olika aktiviteter som ska locka till att du blir mer digital.

3. Två e-lån per vecka

Biblioteken ökar nu möjligheten att låna e-böcker och e-ljudböcker, samt strömma film.

4. Boka bokpåse och mycket mer

Robertsfors, Bygdeå och Ånäsets bibliotek erbjuder "take away" för dig som vill undvika att gå in på biblioteket.

5. Boken kommer i Umeå

Nu kan du som bor i Umeå kommun och tillhör en riskgrupp i samband med corona-virus få böcker från biblioteken utan att besöka oss.

6. Boken kommer i Vindeln

Sitter du hemma, undviker offentliga miljöer, är sjuk, eller av annan anledning inte kan komma till Vindelns bibliotek? Vi fixar så att böckerna kommer till dig.

7. Sommar på Obbola bibliotek

Under sommaren blir det en del ändringar bland annat när det gäller öppettider, lånetider och reservationer.

8. Hälsning från biblioteket

Bjurholms bibliotek håller fortsatt öppet. I den här filmen berättar Ulrica Lidström om läget, och tipsar om några nya, bra böcker för barn.

9. Högst fem besökare på biblioteksbussen

För att minska risken för smittspridning gäller nu särskilda umgängesformer i biblioteksbussen. Högst fem besökare i taget får vistas inne i bussen. Och precis som i trafiken gäller det att hålla avståndet.

Visa fler