1. Begränsad service på Umeås bibliotek

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå kommun är öppna. Tills vidare stänger de senast klockan 18.00 på vardagar, och är helt stängda på lördagar och söndagar.

2. Fler lån trots färre besök

Under 2020 ökade utlåningen på Umeåregionens bibliotek. Totalt gjordes 1 914 987 lån, en ökning med drygt fem procent från året innan.

3. Take away från barnavdelningen

På flera bibliotek i Umeå kommun, och på biblioteksbussen, kan du få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker. Fyll i formuläret så hör vi av oss när du kan hämta den. Även förskolor får gärna beställa en bokpåse.

4. Boka digitalhjälp på telefon

Om du har frågor som rör dator, internet, surfplattor, mobiltelefoner, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt kan du boka vår digitalhjälp på telefon.

5. Bok- och pysselpaket

På Holmsundsbiblioteket kan du låna en bilderbok och få en pysselpåse inspirerad av boken!

6. Vindelns bibliotek och coronaviruset

Vi vill uppmana till korta besök om du kommer till våra bibliotek. Besök inte biblioteket om du har symtom och tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal i biblioteket. Använd gärna andra alternativ som våra digitala tjänster eller "boken kommer".

7. Biblioteksklubben

Biblioteksklubb på Holmsunds bibliotek för dig som är 10-13 år. De första träffarna blir online.

8. Tommy är årets chef

Bibliotekschef Tommy Bildström har blivit utsedd till årets chef i Nordmalings kommun.

Visa fler