1. Pyssellådor på biblioteket

Tycker du om att pyssla? På Holmsunds bibliotek har vi pyssellådor som du kan låna och använda på biblioteket.

2. Världens bibliotek

På Världens bibliotek finns gratis e-böcker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, turkiska, somaliska och tigrinska.

3. Fjärrlånsförändring

Från och med nu kan du själv beställa fjärrlån av böcker som inte finns i vår bibliotekskatalog.

4. Obbolaelevernas favoritböcker

Under vårterminen 2019 har eleverna på Obbolaskolan tipsat om sina favoritböcker i biblioteket. Här hittar du deras bästa tips!

5. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.

6. Äppelhylla på Obbolabiblioteket

På Äppelhyllan finns medier för barn med någon form av funktionsnedsättning. Nu har Obbola bibliotek fått en egen äppelhylla.

7. Allas barnbarn

Holmsund och Obbola växer och behöver fler Allas barnbarn-läsare! Flera förskoleavdelningar i Holmsund och Obbola får varje vecka besök av en pensionär från Allas barnbarnrörelsen som läser högt för en grupp barn.

8. Meröppet!

Gå på biblioteket fast det är stängt. Vännäsby bibliotek startar med meröppet.

9. Bokstart!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!