1. Take away från barnavdelningen

På Umeå stadsbibliotek, Ålidhemsbiblioteket och Biblioteksbussen kan du få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker. Fyll i formuläret så hör vi av oss när du kan hämta den. Även förskolor får gärna beställa en bokpåse.

2. Vindelns bibliotek och coronaviruset

Vi vill uppmana till korta besök om du kommer till våra bibliotek. Besök inte biblioteket om du har symtom och tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal i biblioteket. Använd gärna andra alternativ som våra digitala tjänster eller "boken kommer".

3. Anpassning till skärpta allmänna råd i Robertsfors

Just nu är biblioteket inte en mötesplats. Vi på biblioteken i Robertsfors kommun vill att du framför allt håller dig hemma eller håller nödvändiga besök så korta som möjligt. Vi kan inte heller hjälpa dig ute bland bokhyllor och datorer.

4. Anpassning till skärpta allmänna råd i Umeå

Just nu är biblioteket inte en mötesplats. Vi på Umeås folkbibliotek vill att du framför allt håller dig hemma eller håller nödvändiga besök så korta som möjligt. Vi kan inte heller hjälpa dig ute bland bokhyllor och datorer.

5. Samiska språkveckan i Vindeln

En nybyggd kåta, bokpåsar och språkbad i ljudfåtöljen. Det är några exempel på vad biblioteket i Vindeln erbjuder. Vi firar samiska språkveckan med att lyfta fram den samiska litteraturen.

6. Boken kommer special

Du som bor i Umeå kommun och tillhör en riskgrupp i samband med corona-virus kan även i höst få böcker från biblioteken utan att besöka oss.

Visa fler