1. Träna språk med U-talk

Nu kan du som har ett bibliotekskort i Umeåregionen använda tjänsten U-talk, som innehåller kurser i mer än 140 språk.

2. Golvbehandling i Väven

Golvbehandling pågår i Väven under vecka 19. Tillgången till Umeå stadsbibliotek och andra verksamheter påverkas av detta. Torsdag och fredag är stadsbiblioteket stängt.

3. Ny bok-app för barn

Bibblix är en app för dig som är 6-12 år. Den innehåller massor med böcker som du kan läsa i en smart mobil eller på en surfplatta.

4. Digital konstutställning

Nordmalings bibliotek i samarbete med Norsjös bibliotek presenterar stolt en digital konstutställning.

5. Begränsad service på Umeås bibliotek

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå kommun är öppna. Tills vidare stänger de senast klockan 18.00 på vardagar, och är helt stängda på lördagar och söndagar.

6. Take away från barnavdelningen

På flera bibliotek i Umeå kommun, och på biblioteksbussen, kan du få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker. Fyll i formuläret så hör vi av oss när du kan hämta den. Även förskolor får gärna beställa en bokpåse.

7. Boka digitalhjälp på telefon

Om du har frågor som rör dator, internet, surfplattor, mobiltelefoner, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt kan du boka vår digitalhjälp på telefon.

8. Bok- och pysselpaket

På Holmsundsbiblioteket kan du låna en bilderbok och få en pysselpåse inspirerad av boken!

9. Vindelns bibliotek och coronaviruset

Vi vill uppmana till korta besök om du kommer till våra bibliotek. Besök inte biblioteket om du har symtom och tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal i biblioteket. Använd gärna andra alternativ som våra digitala tjänster eller "boken kommer".

10. Biblioteksklubben

Biblioteksklubb på Holmsunds bibliotek för dig som är 10-13 år. De första träffarna blir online.

Visa fler