1. BOKSTART!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!

2. Samtal om samtiden

Vår föränderliga och osäkra värld kräver en närmare undersökning för att vi ska kunna orientera oss och förstå världen av idag. Under vårterminen leder Alfredo Castro en studiecirkel där du får möjlighet att diskutera samtidens frågor.

3. Anneli Furmark gestaltar Umeås bokbuss

Konstnären och serieskaparen Anneli Furmark ska gestalta Umeås nya bokbuss. Den kommer att prydas av fiktiva karaktärer och verkliga människor i djurform.

4. Ny app för e-ljudböcker

Nu har du som lånar e-ljudböcker från Umeåregionens bibliotek tillgång till den nya appen Biblio.

5. Kvalitetsdeklaration 2018

Kulturnämnden har fastställt en kvalitetsdeklaration för Umeå kommuns folkbibliotek. Den gäller för 2018.

6. Ändrade avgifter

Från och med den 1 januari 2018 ändrar biblioteken i Umeåregionen sina avgifter.

7. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.

8. Årets svenska bilderbok utsedd

Djur som ingen sett utom vi av Ulf Stark och Linda Bondestam fick Snöbollen, priset för årets svenska bilderbok, 2017.

9. Ändrade turer för Bokbussen

Umeå växer. Detta gäller även Bokbussens upptagningsområde. För att möta denna utveckling har Bokbussen fått ett nytt körschema från och med hösten 2017 .

10. Vill du ställa ut?

På biblioteken i Umeå kommun, och i kulturhuset Väven, kan du få ställa ut sådant som du har skapat.