1. Nya tidskrifter

Nu har vi två nya tidskrifter på Obbola bibliotek: Allt om MTB och Tara. Välkommen att läsa och låna!

2. Världens bibliotek

På Världens bibliotek finns gratis e-böcker och e-ljudböcker på arabiska, bosniska, kroatiska, persiska, somaliska och tigrinska.

3. Allas barnbarn

Holmsund och Obbola växer och behöver fler Allas barnbarn-läsare! Flera förskoleavdelningar i Holmsund och Obbola får varje vecka besök av en pensionär från Allas barnbarnrörelsen som läser högt för en grupp barn.

4. Meröppet!

Gå på biblioteket fast det är stängt. Vännäsby bibliotek startar med meröppet.

5. Bokstart!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!

6. Kvalitetsdeklaration 2018

Kulturnämnden har fastställt en kvalitetsdeklaration för Umeå kommuns folkbibliotek. Den gäller för 2018.

7. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.