Nyheter

På den här sidan hittar du alla nyheter samlade. Senaste nytt från alla bibliotek och om själva webbplatsen.

1. Bibliotekskort via webben

Nu kan nya låntagare skaffa ett tillfälligt bibliotekskort genom att fylla i ett formulär på Minabibliotek. Du behöver ha ett svenskt personnummer och vara 16 år eller äldre.

2. Justerad hållplats Fäbodåkern

På grund av olycksrisk justeras Biblioteksbussens hållplats i Fäbodåkern. Bussen kommer istället att stå i infarten mot Bäcksjön.

3. Låna en tygpåse

På Vännäs bibliotek finns det tygpåsar för utlån, som du kan använda till dina böcker om du har glömt att ta med en egen påse.

4. Räkningar från biblioteksbussen

Under hösten 2022 kommer biblioteksbussen börja skicka räkningar för böcker som inte återlämnats. Denna ändring sker i enlighet med bibliotekens gemensamma låneregler och tillämpas på samtliga bibliotek i regionen.

5. Digitalhjälp på Tegsbiblioteket

Boka tid med en bibliotekarie om du till exempel vill komma igång med e-böcker och e-ljudböcker, läsa tidningar digitalt i Pressreader eller skapa ett konto på minabibliotek.se och lära dig reservera böcker.

6. Bok- och pysselpaket

På Holmsundsbiblioteket kan du låna en bilderbok och få ett pysselpaket inspirerat av boken.

7. Nytt nyhetsbrev

Bjurholms bibliotek har börjat med ett nyhetsbrev för att enklare nå ut med information.

Visa fler