Nyheter

På den här sidan hittar du alla nyheter samlade. Senaste nytt från alla bibliotek och om själva webbplatsen.

1. Fem besökare åt gången

Nu kan biblioteksbussen ta emot upp till fem besökare samtidigt. Precis som tidigare gäller det att hålla avstånd, visa hänsyn och stanna hemma om man känner sig sjuk.

2. Umeås bibliotek öppna som vanligt

Stadsbiblioteket och övriga folkbibliotek i Umeå kommun har ordinarie öppettider från och med måndag 13 september. Vissa andra restriktioner blir kvar ytterligare en tid.

3. Höstens program på Sävarbiblioteket

Nu har vi äntligen fått klartecken för att ha offentliga arrangemang igen. Från och med den 1 oktober släpper Folkhälsomyndigheten många restriktioner men för att alla ska kunna fortsätta hålla avstånd och känna sig trygga väljer vi att fortsätta anpassa publikantalet efter lokalernas beskaffenhet. Välkomna!

4. Lättläst läsecirkel

Vill du bli bättre på svenska? Lära dig nya ord? Var med i vår lättlästa läsecirkel på Holmsunds bibliotek!

5. Ny hållplats i Sörfors

I höst är det premiär för en ny hållplats i Sörfors, där du kan besöka oss kvällstid.

6. Take away från barnavdelningen

På flera bibliotek i Umeå kommun, och på biblioteksbussen, kan du få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker. Fyll i formuläret så hör vi av oss när du kan hämta den. Även förskolor får gärna beställa en bokpåse.

7. Träna språk med U-talk

Nu kan du som har ett bibliotekskort i Umeåregionen använda tjänsten U-talk, som innehåller kurser i mer än 140 språk.

8. Biblioteksklubben

Vi provar på allt från läsaktiviteter till skapande. För dig som är 10-13 år.

9. Tommy är årets chef

Bibliotekschef Tommy Bildström har blivit utsedd till årets chef i Nordmalings kommun.

Visa fler