1. Utförsäljning!

Kom in och fynda barn- och vuxenböcker, skönlitteratur och fakta, ljudböcker och tidskrifter.

2. Sommarlån 2018

Mellan den 4 juni och 29 juli blir det längre lånetid på de böcker som lånas. Det gäller inte medier med kort lånetid eller lång kö.

3. Bokslukartävling

Vill du bli en bokslukare i sommar? Läs minst tio böcker och vinn en bok.

4. Sommar på Obbola bibliotek

Under sommaren sker en del förändringar när det gäller lånetider, reservationer och öppettider. Här kan du läsa mer om vad som gäller.

5. Biblioteken anpassar sig efter GDPR

Med anledning av Dataskyddslagen som införs den 25 maj finns nu tydligare information i bibliotekens låneregler om hanteringen av personuppgifter på biblioteken.

6. Bokstart!

Nordmalings bibliotek är nu är en del av den nationella satsningen Bokstart!

7. Samtal om samtiden

Vår föränderliga och osäkra värld kräver en närmare undersökning för att vi ska kunna orientera oss och förstå världen av idag. Under vårterminen leder Alfredo Castro en studiecirkel där du får möjlighet att diskutera samtidens frågor.

8. Anneli Furmark gestaltar Umeås bokbuss

Konstnären och serieskaparen Anneli Furmark ska gestalta Umeås nya bokbuss. Den kommer att prydas av fiktiva karaktärer och verkliga människor i djurform.

9. Ny app för e-ljudböcker

Nu har du som lånar e-ljudböcker från Umeåregionens bibliotek tillgång till den nya appen Biblio.

10. Kvalitetsdeklaration 2018

Kulturnämnden har fastställt en kvalitetsdeklaration för Umeå kommuns folkbibliotek. Den gäller för 2018.

11. Ändrade avgifter

Från och med den 1 januari 2018 ändrar biblioteken i Umeåregionen sina avgifter.

12. Använd Kompiskortet på Umeås bibliotek

Biblioteken i Umeå kommun är anslutna till Kompiskortet. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på alla bibliotekens vuxenprogram.