1. Lånen ökar trots färre besök

Under 2021 ökade utlåningen på Umeåregionens bibliotek. Totalt gjordes 1 914 987 lån, en ökning med drygt fem procent från året innan.

2. Begränsad service på Umeås bibliotek

Stadsbiblioteket och de övriga folkbiblioteken i Umeå kommun öppnar igen tisdag 12 januari. Tills vidare stänger de senast klockan 18.00 på vardagar, och är stängda lördag och söndag.

3. Fulla hyllor

Har du böcker att hämta? Hjälp oss att få plats med allt reserverat material. Allt som aviserades innan stängningen står kvar till och med den 31 januari.

4. Boka digitalhjälp på telefon

Om du har frågor som rör dator, internet, surfplattor, mobiltelefoner, bibliotekets e-tjänster och annat digitalt kan du boka vår digitalhjälp på telefon.

5. Bok- och pysselpaket

På Holmsundsbiblioteket kan du låna en bilderbok och få en pysselpåse inspirerad av boken!

6. Vindelns bibliotek och coronaviruset

Vi vill uppmana till korta besök om du kommer till våra bibliotek. Besök inte biblioteket om du har symtom och tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal i biblioteket. Använd gärna andra alternativ som våra digitala tjänster eller "boken kommer".

7. Take away från barnavdelningen

På flera bibliotek i Umeå kommun, och på biblioteksbussen, kan du få hjälp att plocka ihop en påse med barnböcker. Fyll i formuläret så hör vi av oss när du kan hämta den. Även förskolor får gärna beställa en bokpåse.

8. Biblioteksklubben

Biblioteksklubb på Holmsunds bibliotek för dig som är 10-13 år. Vi startar vecka 12.

9. Tommy är årets chef

Bibliotekschef Tommy Bildström har blivit utsedd till årets chef i Nordmalings kommun.

Visa fler