Nyfiken på mer

Här hittar du ännu fler lästips, temalistor, intervjuer och reportage.

Temalistor

 1. Ut i det vilda

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Lästips för långa, lata sommarlovsdagar. Lite vilt på olika sätt.

 2. Sommarliv

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Sommarlovet är en perfekt tid att läsa massor med böcker. Kanske om andra barn som har sommarlov? Roliga, spännande, sorgliga, intressanta och romantiska - välj själv.

 3. Kalla kårar

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Solen strålar, eller regnet skvalar. Vilket väder det än är kan det vara mysigt att bli lite skrämd. Här är böcker om skräck, spöken och andra rysligheter på sommarlovet.

 4. Sport, sport, sport

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Gillar du fotboll, handboll, segling, innebandy, motocross, tennis eller kanske simning? Här är listor med böcker om sport, både berättelser och faktaböcker.

 5. Spännande fakta

  Skrivet av: Anna Hultgren

  Gillar du också att lära dig saker? På biblioteken finns det massor med faktaböcker. Om allt möjligt. Anna på Obbolabiblioteket tipsar om några nyare.

Visa fler

Möt en författare

 1. Vill berätta spännande historier

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Hon är väldigt intresserad av historia och älskar att hitta på personer som får vara med om riktiga äventyr. Möt författaren Camilla Lagerqvist.

 2. Möt författaren Siri Spont

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  "Utan djur så dör jag" var hennes första bok om Tilda. Siri Spont har också skrivit serien som heter "Emres handbok". Här berättar hon om sina böcker och om sitt hemliga namn.

 3. "Jag får göra precis som jag vill."

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  En läskig tunnel, bomber och elände i Tyskland eller en egen Youtube-kanal. Sådant kan Torsten Bengtssons böcker handla om. Minabibliotek följde med när han hälsade på hos klass fyra på Linblomman i Umeå.

 4. Sax, tax och mord

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Hon är professionell musiker och spelar saxofon i flera band. När hennes dotter skulle sova middag kunde Elsie Petrén inte öva. Istället började hon skriva deckare. Det har hon fortsatt med.