Nyfiken på geologi

Blir det "svemester" i år igen? För många av oss kanske det blir så och då kan den här boken vara intressant att kika i om du som jag är lite av en naturnörd.

Detta är en verklig populärvetenskaplig pärla för den som gillar att vara ute i skog och mark och är nyfiken på geologiska fenomen.

Hitta till Sveriges sevärdheter

Från söder till norr, genom Sveriges alla landskap, får vi följa med författaren Anders Rapp till mer än 150 platser som är geologiskt intressanta. Det är allt ifrån Bäckhalladalen i Skåne med sina förstenade sanddyner, så kallade böljeslagsmärken, till Njupeskär i Dalarna som är Sveriges högsta vattenfall. I Västerbotten uppmanas vi bland annat att besöka drumlinskärgården i Skeppsvik.

Boken har fina fotografier, illustrationer, faktarutor och varje sevärdhet har en liten ”hitta hit-ruta”. Jag påminns verkligen om att Sverige är ett vackert land och blir genast nyfiken på vad som kan dölja sig inom väggarna för Havsdrakarnas hus i Bromölla. Dit måsta jag åka någon gång!

Våra texter

 1. Tips på dagsutflykter

  Artikel Skrivet av: Maria Nordenback

  I södra Västerbotten finns det många fina utflyktsmål att upptäcka. Du som gillar vandringsleder, utsiktspunkter och naturminnen kan nå dessa resmål under en dagstur.

 2. Grundämnen

  Tips Av: Gray, Theodore W Tipsat av: Birgitta Lind

  Färgsprakande bilder, informativ, enkel och många gånger humoristisk text om alla våra grundämnen i det periodiska systemet.

 3. Ödehus och spår av liv

  Artikel Skrivet av: Hans Millgård

  Ödehus och rivna byggnader vittnar om urbanisering och vår alltmer accelerande kultur. Hans Millgård tipsar om några böcker som skildrar spåren av vårt samhälle.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Hultgren den 24 februari 2021