Ny bilddatabas om Vännäs historia

En ny databas med ett gediget bildmaterial från tiden kring 1880-1940 tecknar Vännäs samhälles tidiga historia.

Bakom databasen Vännäs historia står Inger Edebro Sikström och Tomas Sikström. En stor del av bilderna kommer från Rune Edebros fotosamling, men databasen innehåller även bilder från Järnvägsmuseet, Västerbottens Museum, Västerbottens regementes arkiv och Folkrörelsearkivet i Västerbotten. Det finns även referensbilder från 1960-talet fram till 2000-talet.

Vännäs historia

Familjehistoria, fastigheter och gatumiljöer

Databasen gör det möjligt att ta del av det historiska Vännäs med tidiga inflyttare, företag, verksamheter och fastigheter. Eftersom bilderna är koordinatsatta är det lätt att få en överblick och förstå var en bild är tagen.

Bilden ovan föreställer Tekla Antonia Lindströms järnvaruaffär och diversehandel som låg på Fällforsvägen 28 kring sekelskiftet. Det är Tekla Antonia som står i bildens mitt.

den 21 oktober 2020