Nina & Nino lär om dinosaurier

Hur kan man veta att det funnits dinosaurier? Hur de såg ut och levde, och vad de brukade äta?

Det fanns inga människor för sextiofem miljoner år sedan när dinosaurierna levde. Hur har vi då fått reda på allt vi vet om dinosaurier idag? Det får du veta i den här boken.

Nina berättar i bild och text

Boken är gjord som en tecknad serie. Nina berättar för Nino och det är spännande. Tänk att det bara är två hundra år sedan människor förstod att dinosaurierna har funnits. Innan dess hade man ingen aning om det.

Paleontologer kallas de som forskar om dinosaurier. Nu har de hittat många små och stora ben. De har lagt pussel med benen och funderat mycket. De har också hittar rester av fjädrar, fotspår och bon.

Mycket kvar att ta reda på

Ibland har forskarna haft fel och fått göra om. Så kommer det att fortsätta eftersom det finns mycket kvar att upptäcka och lära om dinosaurier.

En perfekt bok för dig som är intresserad av dinosaurier och som är sju år och uppåt.

Fler faktaböcker

  1. Fantastiska fakta om djur

    Av: Säfström, Maja Tipsat av: Annika Kimmel

    Har zebror vita ränder eller svarta? Vilken färg har isbjörnars hud? Läs svaren och massor med andra fakta i den här fina boken.

  2. Jordens rekordbok

    Av: Hansegård, Jens Tipsat av: Maria Nordenback

    Var ligger högsta och lägsta punkten på jorden? Vilket djur är farligast och snabbast? Här kan du läsa om flera olika rekord i naturen och bland jordens djur.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Elisabet Pettersson den 22 maj 2020