Nijko och den stora hemligheten

Gillar du böckerna om Tam, tiggarpojken eller Jack som jagas av väsen när han söker sina föräldrar? Då ska du läsa första boken i serien Odjuret i borgen.

I hundra år har odjuret satt skräck i staden Vinder. Ingen kan åka därifrån, och ingen kommer dit. Nijko har hört berättelserna om hur odjuret anföll staden. Sedan dess gömmer det sig inne i borgen.

Själv har Nijko aldrig sett odjuret men en gång hörde han det ryta. Ingen vuxen vill prata om odjuret och bara de som varit med i offerparaden vet vad som händer inne i borgen.

Offerparaden

Offerparaden hålls vartannat år. Då går offerbarnen med gåvor till odjuret i borgen och på kvällen är det fest. Nu är det Nijkos storasyster Ihnas tur att vara med.

När Ihna kommer hem från borgen är hon inte alls glad, och inte Nijkos pappa heller. De vill inte säga varför, men beter sig märkligt.

Ett spännande äventyr

Nijko och den stora hemligheten är den första boken i serien Odjuret i borgen. Det är en spännande och hemlighetsfull äventyrsberättelse.

Tycker du om Tam, tiggarpojken, De stulna barnen och andra fantasyböcker av Jo Salmson? Eller böckerna om Jack som letar efter sina försvunna föräldrar, tillsammans med moster Betty och Rurik? Då är det här en bok för dig.

Läs också

  1. Kungen kommer!

    Av: Salmson, Jo Tipsat av: Marie Östling

    Lättläst och spännande fantasy om Maro som vill bli riddare. Men ingenting blir som han har tänkt sig.

  2. Trolldom i Gamla stan

    Av: Olczak, Martin Tipsat av: Åsa Zetterström

    Jack Nilsson är tio år och föräldralös. Det är i alla fall vad han tror. Hos moster Betty får han veta hur det egentligen är. Jack ger sig ut på ett farligt uppdrag och snart förstår han att någon jagar honom.