NHL 10

NHL 10 visar vilken tillverkare som är herre på täppan när det gäller hockeyspel.

Redan 1991 släppte EA Sports sitt första NHL-spel, då till konsolen Sega Mega Drive. Sedan dess har de varit ohotad etta när det gäller hockeyspel. Tills 2002 då Sega släppte spelet NHL 2K3. Helt plötsligt började experterna och spelarna föredra Segas version.

Det tog många år innan EA Sports repade sig. Till NHL tog de sats och lyfte sig, och som de gjorde det. Sedan dess har tillverkarna tagit tillbaka kungakronan och vägrat släppa ifrån sig den.

Den stora anledningen till comebacken var spelkänslan som fanns i NHL 08. Något som EA Sports fortsatt utveckla. I NHL 10 är just spelkänslan i fokus. Det är svårt att inte ryckas med i spelet och ibland känns det som om man själv är på isen och spelar.

Bra spelare gör skillnad

En av nyheterna i NHL 10 är att det går att trycka upp motståndarna mot sargen. Något som är mycket användbart i spelet fem mot fyra. Framför allt är den realistiska känslan mycket starkare än tidigare. Förut har det varit enkelt att göra mål och åka förbi spelare.

I de senaste årens NHL-spel har accelerationsknappen tagits bort. Det gör att en mindre snabb spelare inte kan åka ifrån en snabbare spelare. Att ha bättre spelare i sitt lag gör faktiskt stor skillnad. Spelare som Crosby och Ovechkin har precis som i verkligenheten ett större register än en spelare i Elitserien.

Dragit ifrån

I och med NHL 10 har EA Sports dragit ifrån i kampen om världens bästa hockeyspel. Får de bara till direktskotten kommer NHL 10 att bli så fulländat som ett spel kan bli. Problemet idag är att direktskotten ibland ser overkliga ut. Framför allt när en spelare vrider sig runt sin axel för att skjuta. Som tur är har det blivit bättre i NHL 10, men fortfarande inte helt godkänt.

Bortsett från det enda och lilla felet är NHL 10 en stor njutning. Oavsett om man spelar med kompisarna eller varvar ner själv efter en dag i skolan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Baland Reza den 23 mars 2010