Neverworld wake

Spännande thriller i flera lager. I ett mellanrum mellan livet och döden tvingas fem forna vänner enas kring en omöjlig fråga och söka svaren på en mörk gåta.

Bee återförenas med sina vänner för första gången på ett år. De har inte setts sedan hennes pojkvän Jim dog under oklara omständigheter vid ett ensligt stenbrott i närheten av deras privatskola. Det blir ett stelt möte men Bee följer ändå med vännerna på en konsert. På natten kör de hem i regnet. 

Ett mysterium i flera lager

När det senare dyker upp en underlig främling utanför ytterdörren vet de inte vad de ska tro. Han förklarar att de forna vännerna befinner sig i mellanrummet mellan livet och döden och måste enas kring en omöjlig fråga för att kunna komma därifrån. Samtidigt ges de möjlighet att ta reda på vad det var som hände Jim den där kvällen och vilka av dem som vet mer än de erkänner. 

Neverworld wake en berättelse om lojaliteter och svek, hemligheter, vänskap och kärlek på liv och död. Marisha Pessl är skicklig på att skapa världar att försvinna in i. Magiska miljöer som känns som nivåer i ett tv-spel eller som lager i en dröm. Som läsare är det bara att följa med på den spännade, vindlande jakten efter en väg ut och sanningen om Jims död. 

Boken finns också på svenska, med titeln Neverworld

Låna boken på svenska

 1. Neverworld

  Av: Pessl, Marisha
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Fler tips

 1. We were liars

  Av: Lockhart, E Tipsat av: Anna Sahlén

  Cadence Sinclair firar alla sina somrar ihop med kusinerna på en ö som deras morfar äger. Det är en idyll, så länge ingen utmanar familjens ideal.

 2. En hemlig plats

  Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

  Internatskolan St Kildas är en sluten värld. Men efter ett mord måste två poliser försöka tränga igenom dess allianser och maktspel för att avslöja hemligheterna som döljs i skuggor och skrymslen.

 3. Dark matter

  Av: Crouch, Blake Tipsat av: Anna Sahlén

  Spännande SF om en familjefar som plötsligt befinner sig i en parallell verklighet. Allt han vill är att ta sig hem till sitt liv, men det kräver både tankeverksamhet och offer.

 4. Fördjupade studier i katastroffysik

  Av: Pessl, Marisha Tipsat av: Aina Gustavsson

  Vad är katastroffysik? Ordet finns inte i Svenska Akademiens ordlista men det gjorde mig så nyfiken att jag bara måste läsa boken.

 5. Prep

  Av: Sittenfeld, Curtis Tipsat av: Anna Sahlén

  Lee Fiora drömmer om att få gå på privatskola, men när hon får chansen rämnar illusionen.