@nerdmaling på instagram

Vill du ha koll på nya mangaböcker, seriealbum eller böcker om gaming? Då ska du följa skolbibliotekarien Moa och hennes kluriga chef på instagram.

Instagram-kontot @nerdmaling är stället för nördar, om du frågar Tommy som är chef på biblioteket i Nordmaling. Men det är bara nästan sant.

En hand håller en hög med mangaböcker. I bakgrunden syns bokhyllor på Nordmalings bibliotek. Foto: Nordmalings bibliotek
Mangatips hittar du alltid på instagramkontot @nerdmaling.

Moa som är skolbibliotekarie, har stenkoll på mangaböcker. Hon läser också mycket urban fantasy och förstås massor med andra ungdomsböcker. Vilka böcker hon gillar bäst? De med spänning och magi, där läsaren blir helt uppslukad av berättelsen.

Tips och nyheter

På @nerdmaling hittar du tips på bra ungdomsböcker, särskilt om du gillar manga, serier, fantasy och science fiction. En del inlägg om gaming blir det också då och då. Följ kontot om du vill ha lite koll på när det kommer nyheter i de här genrerna.

Det fina med ett bibliotekskort i Umeåregionen är att du kan beställa böcker till det bibliotek som passar dig bäst att låna på. Hittar du ett lockande seriealbum på Nordmalings bibliotek, kan du beställa det till Robertsfors bibliotek. Till exempel.

Alltså, om du brukar använda instagram, kika in på @nerdmaling. Där finns en del flams och trams och dessutom tips på bra böcker. Och några tv-spel.

Fler instagramkonton

@minabibliotek är också ett konto med boktips och annat från biblioteken, för dig som är tonåring.

Ett bokmärke för unga-sidorna på Minabibliotek.se syns under texten @minabibliotek.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 10 maj 2021