Nelly Rapp och gastarna i skolan

En lättläst rysare med läskiga och roliga bilder. Den får högsta betyg.

Huvudpersonen heter Nelly Rapp och är en riktigt modig tjej. Hon är inte rädd för någonting. Hon går i en slags akademi-skola som heter Monsterakademin. Valle är Nellys bästa kompis. Han går inte på Monsterakademin men hjälper Nelly.

I den här boken stöter de på gastar och ett argt spöke.

"När sången var slut vände sig mannen vid orgeln plötsligt om. Det gick så fort så att Valle och jag inte hann dra oss undan."

Bokens handling utspelar sig vid en gammal skola. Vi möter Nelly och Valle som ska tälta. På natten vaknar Nelly av ett skrik från den gamla skolan. Hon och Valle går mot skolan för att de vill veta vem eller vad det var som skrek.

Lättläst och läskigt

Jag tycker att bokens tema är att man ska vara riktigt modig och hjälpa varandra. Till exempel när de hör skrik fortsätter de bara att gå mot skriken.

Nelly Rapp och gastarna i skolan är en rysare. Den är lättläst och fylld med läskiga och roliga bilder. Jag tror att alla har känt känslan av att något är jätteläskigt men man fortsätter bara att gå för man vill veta vad det är.

Jag rekommenderar verkligen den här boken och ger den fem solar av fem möjliga. Jag tror att nästan alla skulle tycka om den. Men främst de som gillar spännande böcker.

Läs också

  1. Monsterakademin

    Av: Widmark, Martin Tipsat av: Åsa Zetterström

    Ett spökslott med tinnar och torn. En jättestor betjänt, med ett långt ärr på ena kinden. En grupp människor med små silvermärken som ser ut som fladdermöss! Vad är det fråga om?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: William Strömberg den 9 juni 2017