Nattspaning

Första delen i deckarserien Mini-mysterierna. Huvudpersoner är Kevin och Dina, två kompisar som bor i husen bredvid varandra. De leker varje dag.

Ofta är det detektivlekar. Då ligger de tätt tillsammans i tältet och spanar med kikaren på mystiska och skurkaktiga personer.

Spioner?

En man sätter sig på en parkbänk och gömmer sig bakom en tidning. En dam kommer och sätter sig bredvid honom. Då tror Kevin och Dina att de är spioner som ska lämna hemliga meddelanden till varandra.

Barnen smyger närmare för att höra vad de säger. Men de vuxna pratar bara om en inbrottstjuv som härjar i området. Äsch, då kan de inte vara några spioner precis. Tillbaka till baslägret och kikaren.

En natt i tältet

Kevin och Dina tjatar om att få sova över i sitt spanartält. Okej, deras mammor säger ja. Men det blir sjukt läskigt när Kevin upptäcker en inbrottstjuv! Han är på väg in i ett hus genom balkongdörren. Kevin tar fram kikaren och spanar.

Nattspaning är en perfekt bok för dig som just börjat läsa på egen hand. Lagom mycket text, lagom läskig och fina bilder av Mattias Olsson. Jag misstänkter att serien om Kevin och Dina kommer att bli jättepopulär.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 2 mars 2011