Nattexpressen

Mormor är inte som vanligt när Danja kommer på besök. Plötsligt försvinner hon. Samma natt kommer ett märkvärdigt tåg till den gamla stationen.

Danjas mormor bor i ett stationshus vid ett övergivet tågspår. Varje år i december åker hela familjen dit för att ha en stor fest och fira jul. Det är viktigt med tid för varandra, tycker Danjas mamma. Särskilt nu när mormor är gammal och börjar bli lite glömsk.

Vad menar mormor?

Mormor bor på övervåningen och Danja älskar att vara där och prata med henne. Men i år är det lite annorlunda. Mormor säger hela tiden att "nyckeln måste vridas om två varv". Danja fattar inte men tänker att det kanske har något med den gamla sekretären att göra.

I sekretären finns en massa spännande saker. Tidigare stod den i stinsrummet bakom biljettluckan. När stationen stängdes togs den upp till övervåningen och nu är den överfull med saker.

Ett tåg mot äventyr

På festkvällen försvinner mormor och alla blir oroliga. Vart har hon tagit vägen? Alla letar.

Samma natt väcks Danja av ljudet av ett tåg. Det är Nattexpressen och tåget tar med Danja på ett fantastiskt och magiskt äventyr.

Det här är en härlig och fantasifull adventsbok i 24 kapitel av Karin Erlandsson. Perfekt att läsa själv eller högt tillsammans, ett kapitel varje dag fram till jul. Boken har också väldigt fina bilder, av Peter Bergting.

Läs också

  1. Pärlfiskaren

    Av: Erlandsson, Karin Tipsat av: Jenny Sandells

    Följ med Miranda ned i havets djup. Ett äventyr och en fin berättelse för bokslukare i alla åldrar.

  2. Tomtespelet

    Av: Norlin, Arne Tipsat av: Annika Edlund

    Tänk dig att få ett sms från tomten varje dag, med ett uppdrag som du ska utföra. Det händer Michael när han ger sig in i det mystiska spelet som pågår hela advent.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 1 december 2020