Naming the bones

Vissa hemligheter mår bäst av att förbli begravda ...

Murray Watson står på en gammal begravningsplats med lera upp till knäna medan vinterstormen viner runt honom och minst en person är ute efter att döda honom. Hur hamnade han egentligen där?

Den lugna och fridfulla tid då han tillbringade dagarna på universitetsbiblioteken med att forska i olika författares liv känns oändligt avlägsen. Och ändå är det på grund av poeten Archie Lunan som Murray nu håller på att krafsa i leran på den ensligt belägna ön Lismore. Archie Lunan, som bara publicerat en poesisamling, dog under mystiska omständigheter för 30 år sedan.

Murray har haft ett förhållande med en kollega som är gift med hans överordnade på universitetet där han arbetar. Han har blivit osams med sin bror. Allt detta vävs ihop till en berättelse om litteratur, besatthet och svart magi.

Det här är en bok som man får ha lite tålamod med när man läser. Den är spännande samtidigt som det egentligen inte händer så mycket. Historien byggs upp långsamt, man får läsa halva boken innan berättelsen tar fart. Jag blev ändå fascinerad av den och måste läsa vidare för att få reda på vad den egentligen handlade om. Sen får man sin belöning, slutet blir mycket spännande.

Louise Welshs hemsida

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 6 april 2010