Naiv, super.

En bultbräda och en röd plastboll. Det är jag-figurens terapeutiska hjälpmedel i sökandet efter en mening i sitt liv.

Historien tar sin början när berättaren förlorar i ett sällskapsspel mot sin bror och plötsligt förlorar tron på att han gör något vettigt med sitt liv. Han hoppar av universitetet, säljer allt han äger och flyttar in i sin brors lägenhet när denne åker på tjänsteresa. Han börjar läsa en bok om tid och universum och blir besatt av teorierna i den.

Söker meningen i tillvaron

För att återfå mening och struktur i sitt liv börjar han skriva listor över sådant han har och inte har, vad som gör honom glad, vad han vet mycket om och så vidare.

Den norske författaren Erlend Loes genombrottsroman Naiv. Super. är en underhållande skildring av en vuxen, men inte mogen, man på jakt efter mening i sitt liv. Texten är enkel och korthuggen utan att göra språket fattigt.

Loe skriver träffande om jag-figurens reflektioner. Om du inte vet om du är riktigt vuxen eller kommer på dig själv med att samla vuxenpoäng så är det här en bok med hög igenkänningsfaktor. Boken kan även rekommenderas till er som bara försöker förstå er på den typen av man i 20 till 45-årsåldern.

 

Expedition Shakespeare

Av: Loe, Erlend Tipsat av: Mats Enarsson

Fakta eller påhitt om dolda budskap i Shakespeares dramer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mattias Löfqvist den 26 november 2010