Någons hjälte

Viktor Stenmark är en vanlig kille i sjuan. En sådan som man knappt märker av. Man skulle kunna kalla honom en fegis och mes.

Gabbi däremot, går i nian och är den argaste storasystern i kvarteret, i skolan, kanske i stan. Riktigt läskigt arg. Lillbrorsan Hampus är ett kriminellt geni som kan bryta upp ett lås på tre röda sekunder.

En hemlig dröm

Viktor drömmer om att stå på scen och trolla. Men vågar knappt tänka tanken och heller inte anmäla sig till skolkabarén. Istället trollar han på barnkalas. Nu ska snyggsnygga Lina Davidssons lillasyster ha kalas. Så han uppträder som Mr Vic i frack, slängkappa och Zorro-mask.

Efteråt inser Viktor att han och syrran förväxlat väskor. Gabbi har hans kläder, busskort och mobiltelefon. Själv har han Gabbis skrinnaroverall och inlines plus sin slängkappa. Hoppas, hoppas att ingen ser honom.

Ett hjältedåd

På hemvägen lyckas Viktor genom överraskning och fartstyrka helt oväntat stoppa ett våldtäktsförsök, men försvinner blixtsnabbt därifrån. Nästa dag är det stora rubriker i tidningarna. Ett superhjältedåd!

Den räddade kvinnan beskriver honom som en blandning av Batman, Fantomen och Stålmannen. Alla vill veta vem superhjälten är. Det är bara Lina Davidsson som vet, och som vet hur det känns att kyssa honom.

Någons hjälte handlar om att genom tillfälligheter och stort mod våga ta plats. Viktor blir populär och berömd och hela berättelsen är en härlig läsupplevelse. En riktig må-bra-historia med humor.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 31 maj 2011