Mysterium för utomjordingar

Tänk dig att flytta och börja i en helt ny klass där du inte känner någon och plötsligt bli anklagad för stöld. Det är något som händer Humlan, eller Clementine som hon egentligen heter.

Humlan älskar att lösa mysterier och hon vet alltid redan i början på en bok vem som är skurken. Hon kommer helt klart att bli detektiv när hon blir stor. Men mysterier i verkligheten visar sig vara mycket svårare att lösa.
 
Humlan har precis flyttat från ett stort hus på landet till en liten lägenhet mitt i Stockholm och börjat i en ny klass. När man börjar i en ny klass kan det vara ganska svårt att få kompisar och då kan det vara bra om man har någon att prata med, men det har inte Humlan, förutom utomjordingarna förstås!
 
Redan fjärde dagen i den nya klassen händer det något konstigt. Humlan hittar ett långt pärlhalsband i sin bänk. Hon visar det för pappa och han känner på pärlorna att de är alldeles äkta. Han säger att hon måste lämna tillbaka det direkt. Men hon tänker inte lämna tillbaka det förrän hon vet vems det är. Nu måste hon lösa sitt första verkliga mysterium och det är mycket svårare än hon någonsin kunde tro!
 
En riktigt bra mysteriebok som också handlar om hur det är att känna sig ensam och sakna någon jättemycket. 
 
 

 

Antikvariat Blå Spegeln

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Annika Edlund

David bor tillfälligt hos en äldre, lite mystisk man, Melkior som har ett antikvariat, "Blå Spegeln".