My little monster

Obegriplig. Lite creepy. Det är Shizuku ”Mitty” Mizutanis första intryck av Haru Yoshida. Det första han frågar är om hon är en spion från skolan. Två väldigt olika personligheter, som kanske trots allt har en del gemensamt.

Mittys klasskamrater tycker att hon är kall och fokuserad. Att hennes enda mål är att få höga betyg. Allt som inte bidrar till det är onödiga hinder. Även vänner och kärlek.

Haru verkar excentrisk, impulsiv och våldsam. Innerst inne är han älskvärd och snäll. Han vill inget hellre än att få vänner. Men hans våldsamhet skrämmer bort alla, och ofta skippar han skolan eller blir avstängd.

Motsatser som dras till varandra

De här två kunde inte vara mer olika, men det sägs att motsatser dras till varandra. Motvilligt har Mitty gått med skolmaterial till Haru. Efter det kan hon inte bli av med honom. Han är som en hundvalp. Fast besluten att bli hennes vän.

Mitty gör allt för att ignorera honom och fokusera på att plugga. Trots sina olikheter är Mitty och Haru på samma våglängd vad gäller deras förmåga att första varandras känslor. De måste båda komma underfund med vad de betyder för varandra och vad det innebär.

Manga i 13 delar

Serien My little monster består av 13 volymer och är så kallad slice of life-manga. Sättet som tjejerna runt omkring dem porträtteras är dock upp till varje läsare att tolka. Serien är fin på det sättet att du som läsare får följa paret steg för steg i och med att de själva klurar ut sina känslor. Samtidigt som Harus excentriciteter och Mittys frustration kring det hela underhåller.

På biblioteken finns än så länge bara de två första delarna i serien.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Moa Wållberg den 7 mars 2019