My life next door

När Samantha Reed blir ihop med grannpojken är det början på sommaren som kommer att förändra hennes liv.

Samantha Reeds liv är inrutat, strikt och planerat in i minsta detalj. Hennes mamma är lokalpolitiker och har en kampanj för att bli omvald. Det är viktigt att allt runt omkring henne, särskilt Samantha och hennes syster, är oklanderligt.

Kärlek och hemligheter

Grannarna, familjen Garrett, är familjen Reeds totala motsats. De är högljudda, lämnar saker framme i trädgården och har massor av barn.

I tio år har Samantha varit förbjuden att ha något med familjen Garrett att göra. Men, det mest förbjudna lockar ju mest, alltså har Samantha i tio år studerat familjen Garrett från sitt sovrumsfönster.

Av en slump dras Samantha in i familjen Garretts vardag, när en av sönerna, Jase, klättrar upp på hennes tak. Samanthas dagar är schemalagda med sommarjobb och tillställningar där hon måste stå och le bredvid sin mamma. All annan tid är hon hos Jase och hans familj.

Snart är Jase och Samantha ett par. Om hennes mamma fick veta det skulle det bli en katastrof. Men Samantha måste också hantera sin bästa väns bror, som håller på att förstöra sitt liv med diverse berusningsmedel, sin bästa vän som har pojkvänsproblem och mammas nya pojkvän Clay.

Att tvingas välja

Clay som håller i mammas kampanj och som ger Samantha en obehagskänslor. Jase och hans familj är den trygga punkten när allt annat förändras. För en dag händer något helt otänkbart och förfärligt som tvingar Samantha att välja mellan sin mamma och Jase.

En härlig bok om den där sista sommaren innan du räknas som vuxen, och om den första kärleken. De sista hundra sidorna var dessutom så spännande att jag inte kunde sluta läsa förrän jag visste hur det skulle gå.

We were liars

Av: Lockhart, E Tipsat av: Arooj

Det är en bok om en vänskap mellan fyra tonåringar som snart ska bli destruktiv. En olycka drabbar familjen Sinclair så hårt att de knappt känner igen sig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 28 januari 2016