My lesbian experience with loneliness

En självbiografisk manga av Nagata Kabi som på ett varmt och humoristiskt sätt berättar om ett liv präglat av depression, undertryckt sexualitet och ensamhet.

Nagata vet inte riktigt vem hon är eller vad hon vill. Hon vet bara att allt lidande började när hon slutade high school. När hon vid 28 års ålder fortfarande inte har haft en riktig anställning, något förhållande eller ens sin första kyss känner hon att något måste göras.

Familj eller frihet

Hon längtar efter att bli rörd, uppskattad och omhändertagen, så hon bokar tid med en lesbisk eskort och det är i deras möte som berättelsen börjar. Därefter får du följa med i Nagatas utforskande resa. Hon tittar tillbaka på sitt liv och funderar över hur hon blivit den hon är och vad hon egentligen vill.

Hon slits konstant mellan att behöva sina föräldrar, en stark önskan om att vara dem till lags och drömmen om ett liv utifrån sina egna villkor. Dessvärre utesluter det ena det andra.

En bladvändare med humor och värme

Nagata Kabi fångade min uppmärksamhet genom sina illustrationer, som förutom svart och vitt även innehåller rosa, och hon höll mig kvar från första sida till sista sidan med sin uppriktighet och humor. Att i både bild och text berätta om sitt liv på detta vis kräver, enligt mig, både mod och självdistans.

Det blev en sträckläsning i en sittning och efter avslutad läsning kände jag mig både uppjagad och eftertänksam, därför jag vill tipsa alla som vill läsa något annorlunda, tankeväckande och värmande, att läsa My lesbian experience with loneliness. Det finns också en uppföljare i två delar, My solo exchange diary, för dig som blir lika nyfiken som jag blir på att veta vad som hände sedan.

Fler tips

 1. How do we relationship? Volym 1

  Av: Tamifull Tipsat av: Elina Vikström

  En realistisk berättelse om ett lesbiskt par och deras nyblivna förhållande. Perfekt för dig som är less på kärlekshistorier som drar ridån efter första kyssen, och istället vill läsa om vad som händer sedan.

 1. Hur mår fröken Furukura?

  Av: Murata, Sayaka
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2020
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från övriga språk
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ina Björndotter den 1 april 2021