My hero academia

Första delen i manga-serien om Izuku Midoriya som visar att en kan vara hjältemodig även utan superkrafter.

Izuku Midoriyas högsta dröm är att en dag bli superhjälte. I hans värld det inte alls otänkbart. Näst intill alla föds med en superkraft, en så kallad quirk. Något som gör dem speciella.

Att vara professionell superhjälte är med andra ganska vanligt. Izukus problem är att han helt saknar quirk. Han har stora drömmar men hans jämnåriga hånar och mobbar honom. De vuxna säger åt honom att ha mer realistiska framtidsplaner.

Ett avgörande möte

När Izuku möter den berömda superhjälten All Might förändras allt. All Might som är nummer ett bland superhjältarna.

Trots att Izuku saknar superkraft är han den enda som försöker rädda hans barndomsvän som blir angripen av en skurk. All Might blir imponerad av Izukus mod och hjälper honom att komma in på utbildningen för superhjältar. Dessutom ska All Might låta Izuku ärva hans quirk, One For All.

Är du det minsta road av berättelser om mod och superhjältar ska du läsa den här manga-serien. Jag personligen ser fram emot att se hur serien ska fortsätta. Visst det kan hjälpa att ha superkrafter när du slåss mot en skräckinjagande skurk. Men Izuku visar att en kan vara hjältemodig utan dem.