Murder Mysteries

I två parallella berättelser ger Neil Gaiman oss historien om en ängel som löser ett mord, utanför tiden. Den här serien kräver både reflektion och eftertanke.

Murder mysteries är, förutom denna serieversion, både en novell och en radioteater av Neil Gaiman. Serieversionen är något omtolkad av P. Craig Russel och berättelsen har två parallella handlingar. Den ena utspelar sig utanför tiden, när universum skapats.

Ouppklarat mord på en ängel

På en parkbänk får en man en historia berättad för sig som tack för en cigarett. Mannen som berättar historien är en ängel och historien utspelar sig under universums skapelse. Ängeln Raguel hämtas av ärkeängeln Lucifer då ett brott har begåtts och blir förd till en död ängel. Raguels uppgift är att undersöka vem som har dödat ängeln, men det är samtidigt en berättelse om skuld, kärlek, änglar och himlen.

Ytterligare djup i serien

Serieversionen tycker jag ger ytterlige ett djup i en berättelse som faktiskt kräver både reflektion och eftertanke. Den vågar också lämna kopplingen mellan de olika berättelserna till läsaren. Den parodierar inte deckarens berättarstruktur, men lånar från den på ett intelligent sätt. Det är en stark historia och en vacker och fantasirik bild av silverstaden och änglarna. Ett måste för den vuxne serieläsaren.

 

The ocean at the end of the lane

Av: Gaiman, Neil Tipsat av: Johan Sundlöf

En medelålders man återvänder till sina hemtrakter för en begravning. Minnen väcks till liv och läsaren sugs in i en mörk, förtrollad sagovärld.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 17 oktober 2016