Ms. Marvel, Volume 2 – Generation Why

Kamala, Ms. Marvel, lär sig kontrollera sina krafter, försöker hitta barn som försvinner och vi får träffa Wolverine, Medusa och Lockjaw.

I första delen fick tonåringen Kamala superkrafterna att hela sig själv, förstora sig och förminska sig. Hon hade däremot svårt att kontrollera sina krafter.

Kamala agerar märkligt för familj och vänner vilket ställer till problem, särskilt inom familjen. Hon får utegångsförbud och samtidigt försvinner barn och ungdomar mystiskt. Spåren leder till en som kallar sig för The Inventor som betyder uppfinnaren. Vad har hänt barnen och vem är uppfinnaren? De här frågorna besvaras i del två.

Mindre fokus på familjeliv

I boken använder Kamala sina krafter flitigt och lär sig mer och mer om hur krafterna fungerar, samt vilka konsekvenser de har på henne. Hennes vanliga liv med skolan, vänner och familj har mindre fokus än tidigare. Fokus ligger istället på hennes superkrafter och uppfinnaren.

Här finns även andra kända karaktärer såsom Wolverine, Medusa och hunden Lockjaw.

För övrigt kan du förvänta dig ett högre tempo mer likt andra Marvel-serier jämfört med del ett. Dessutom är boken kryddad med humor och jag tror nog att de flesta kommer få sig ett gott skratt eller två.

I överlag är Generation Why en mycket bra fortsättning som jag starkt rekommenderar.

Våra texter

  1. Jessica Jones: Alias 1

    Av: Bendis, Brian Michael Tipsat av: Tommy Bildström

    Den före detta superhjälten Jessica Jones har sadlat om till privatdetektiv, men det betyder inte att hon kan lägga superkrafterna på hyllan. En serie-noir i superhjältemiljö för en vuxen publik.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mikael Eklund den 24 november 2015