Morden på Mangle Street

En lättsam och bra deckare som utspelar sig i det viktorianska London.

Ett brutalt mord har skett, en ung kvinna har blivit brutalt mördad och maken, som påstår sig ha sovit under tumultet, blir genast misstänkt för mordet.

Udda deckarduo

Det är 1882 och March Middelton anländer till ett skitigt och realistiskt beskrivet London. Där ska hon bosätta sig hos sin förmyndare, den berömda detektiven Sidney Grice. Den lite udda deckarduon tar sig an både fallet och den nya boendesituationen.

March Middelton är en stark kvinna i en tid av förändring vilket får bokens tidsperiod att kännas relevant. Det känns viktigt att påpeka att Sidney Grice inte är en Sherlock Holmes-klon och såväl berättelsen som karaktärerna gör att boken höjer sig över genomsnittet i genren.

Morden på Mangle street passar dig som vill ha en ganska lättsam men bra deckare som utspelar sig i Sherlock Holmeskt London. 

 

 1. 221 bra deckare du bör läsa innan du mördas

  Tips Tipsat av: Sonja Viklund

  En bra deckare - vad är det? Många har sina egna favoriter, men vill också bredda sig litegrann och hitta något annat än den senaste i serien man följer. Missa inte den här suveräna tipsboken!

 2. Tips på 30 deckare

  Artikel Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

  Vi har samlat in deckartips från personalen på Umeåregionens alla bibliotek. Här är 30 spännande och läsvärda deckare och thrillers.

 3. Jorden runt på olika deckare

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  För dig som vill ha komplement till mordmysterier i brittisk miljö eller deckare i svenska landskap finns flera detektivromaner som utspelar sig i mer exotiska miljöer.

 4. Cloche and dagger

  Tips Av: McKinlay, Jenn Tipsat av: Aina Gustavsson

  Vivians kusin och affärspartner försvinner i denna mysdeckare som är humoristisk och lagom spännande.