Monogrammorden

Tre döda kroppar i varsitt låst hotellrum. Det är upptakten till en nyskriven Hercule Poirot-deckare.

Året är 1929. En skärrad kvinna störtar in på det pittoreska engelska caféet där Hercule Poirot befinner sig. Kvinnan påstår att hon snart kommer att bli mördad och redan samma kväll sker tre mord på Bloxham Hotel.

Klassiskt utformad deckare

Tre lik i varsitt låsta hotellrum, prydligt arrangerade med manschettknappar i munnen, är upptakten till denna traditionella och klassiskt utformade deckare där sanningen inte uppdagas förrän på slutet inför publik med mördaren mitt i församlingen.

Monogrammorden är en ny berättelse om detektiven Hercule Poirot, berättad av Sophie Hannah istället för Agatha Christie. Sophie Hannah är en deckarförfattare, känd för böcker som Aldrig mer. Hon har också skrivit barnböcker.

Professionell fan fiction

Är du en läsare som vill ha mer av Hercule Poirot så kommer du att bli nöjd. Boken är professionell och godkänd fan fiction. Det är inte meningen att sådan litteratur ska ta ut svängarna utan den ska istället tilltala läsare som inte tycker att det räcker med de 34 böckerna (samt okänt antal filmer, tv produktioner och pjäser) med den kortväxta belgiska detektiven som redan finns.

 


 

Agatha Christie 130 år

Skrivet av: Anna Sahlén

2020 är det 130 år sedan Agatha Miller föddes. Genom sina pusseldeckare skulle hon komma att bli världens mest sålda kvinnliga författare.

Böcker som fötts ur andra böcker

Skrivet av: Anna Sahlén

Det finns romaner som fått författare att skriva nya böcker. Antingen som spinner vidare på samma teman som originalen eller som skapar nya världar och vyer.

Mordet på Orientexpressen

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

En illa ansedd man mördas ombord på ett insnöat tåg. Mördaren verkar finnas kvar ombord, men det gör även en skicklig detektiv.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 7 september 2016