Modiga Millan

Millan är en tuff tjej som spottar längre än de flesta. Påhittig är hon också, och tur är det när hon råkar tappa faster Febes öga i golvet.

Millan är en tuff tjej med rött hår och fräknar. Hon är bra på att ljuga och slåss. Nu äntligen ska hon börja i skolan. Där vinner hon spottävlingen, eftersom hon är så bra på att spotta långt.

På roliga timmen berättar Millan spökhistorier om Vita frun så att kompisarna ryser och knappt kan sova på natten.

En rolig faster

Faster Febe kommer på besök. Då händer det alltid spännande saker. Faster Febe är lång, smal och världsbäst på att köpa presenter. Dessutom har hon ett porslinsöga, som hon kan ta ut. Det är läskigt och ännu läskigare är hålet där ögat brukar sitta. Allt visar hon för Millan och sedan tar hon på en svart lapp för ögat och ser ut som en sjörövare.

På morgonen i badrummet ska Millan bara titta lite extra på porslinsögat i sin ask. Det är spännande att hålla i ögat och leka lite med det, men så - plopp. Porslinsögat trillar i golvet och spricker. Tur nog är Millan påhittig, hon hämtar Karlssons klister.

Det här är den tredje boken om Millan. Millan som är lite lik både Pippi och Madicken. En rolig bok att läsa själv men också helt perfekt som högläsningsbok i förskoleklass och ettan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 24 oktober 2007