Jag arbetar som skolbibliotekarie på Nordmalings folk- och skolbibliotek och har ansvar för runt 1000 elever i förskoleklass upp till högstadiet.

Jag arbetar läsfrämjande genom bokprat och bokklubb, skriver boktips på minabibliotek, håller i biblioteksvisningar, gör bokinköp av barn- och ungdomslitteratur och planerar lovaktiviteter. Jag arbetar dessutom med MIK.

På fritiden läser jag helst fantasy, urban fantasy, science fiction och manga. På min att läsa lista ligger många fantasyserier av författare så som Cassandra Clare, Sarah J. Maas, Sabaa Tahir och Holly Black.

Böcker jag läst på sistone

 1. Iron widow

  Av: Zhao, Xiran Jay
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2021

Mina boktips

 1. Den sista skolresan

  Tips Av: Milewski, Jenny Tipsat av: Moa Wållberg

  Nervkittlande splatterskräck för unga.

 2. From blood and ash

  Tips Av: Armentrout, Jennifer L Tipsat av: Moa Wållberg

  Spännande fantasyroman med en stark kvinnlig huvudperson.

 3. Skolnatten

  Tips Av: Sigunsdotter, Kristina Tipsat av: Moa Wållberg

  Bim börjar fyran och vill verkligen smälta in. Ändå blir det mesta pinsamt. Dessutom måste klassen lösa mysteriet med den försvunna mattanten.

 4. #booktok

  Artikel Skrivet av: Moa Wållberg

  Vi har listat några populära böcker från Tiktok, med hashtaggen booktok. Böcker som ofta dyker upp i flödena och som har fått höga betyg. Böcker att låna på biblioteken.

 5. Frans fiskar

  Tips Av: Maxén, Emil Tipsat av: Moa Wållberg

  En perfekt bok för dig som gillar att fiska. Du får veta en massa intressanta fakta om fiske, fiskar och fiskedrag. Samtidigt får du också en spännande berättelse.

 6. Actionfylld läsning i Star wars Legends

  Artikel Skrivet av: Moa Wållberg

  Stjärnornas krig började för 45 år sedan. Många författare har tagit sig an utmaningen att ge oss ännu fler inblickar i galaxen långt, långt borta än filmerna har gett oss.

 7. Man lever bara nio gånger

  Tips Av: Gatu, Anja Tipsat av: Moa Wållberg

  Har du någon gång undrat vad katter egentligen gör hela dagarna? Några löser faktiskt mysterier. Följ med Samira Karlsson till Rosengård.

 8. Nijko och den stora hemligheten

  Tips Av: Salmson, Jo Tipsat av: Moa Wållberg

  Gillar du böckerna om Tam, tiggarpojken eller Jack som jagas av väsen när han söker sina föräldrar? Då ska du läsa första boken i serien Odjuret i borgen.

 9. Noragami: stray god

  Tips Av: Adachi, Toka Tipsat av: Moa Wållberg

  Utan att riktigt veta varför ringer Hiyori numret på toaväggen. Den som svarar är Yato, en gud som gärna hjälper till - för en liten kostnad. En helt ny värld öppnar sig.

 10. Torsdagsmordklubben

  Tips Av: Osman, Richard Tipsat av: Moa Wållberg

  En underhållande deckare om fyra pensionärer som löser gamla brott.

Visa fler