Mixa, podcast-studio (med begränsade bokningsmöjligheter)

Välkommen till ett av Umeå stadsbiblioteks rum för ljudinspelning. Det är utrustat med två mikrofoner, mixer, hörlurar och dator med Audacity för ljudbearbetning.

Foto: Bibliotekets personal

I rummet Mixa kan du spela in en podcast eller intervju eller redigera ljud med hjälp av Audacity.

Boka Mixa

Just nu är alla grupprum stängda i biblioteket och det påverkar även Mixa. Vi kan inte ge något klart besked om när vi kommer öppna upp grupprummen och då även Mixa fullt ut. Det beror på hur läget med covid-19 utvecklar sig.

Vi testar tekniken och rutinerna för rummet för att kunna vara redo när det är dags att öppna.

För tillfället är vi två personer som sköter alla bokningar, vilket gör att vi är begränsade till att ta bokningar under vår arbetstid. Vi kan ta emot bokningar måndag till fredag klockan 10-16.

För att boka:

För att nyttja rummet behöver du ha med dig:

  • Legitimation, för att skriva på bokningsvillkoret för studion (och för att skaffa ett bibliotekskort om du inte har det sedan tidigare.)
  • Ett USB-minne för att spara ned den färdiga inspelningen, eller tillgång till någon molntjänst att spara inspelningen på, till exempel Google Drive.

OBS! På grund av rådande situation med corona-pandemin behöver vi vara beredda på snabba omställningar.

Det kan bli så att en bokning, som vi redan har kommit överens om, behöver ställas in. Vi kan också bli tvungna att stänga Mixa helt igen, beroende på vad som händer. 

Om vi har kommit överens om en tid, så kommer vi att höra av oss så snart vi kan i de fall en bokning behöver ställas in.

Vår ambition är att kunna göra Mixa tillgängligt under all den tid som biblioteket är öppet.

Här hittar du Mixa.