Mitt storslagna liv

Sigge måste bli populär innan sommarlovet är slut. Det blir inte lättare när han råkar sno en trädgårdstomte från grannen.

Sigge, hans syskon, mamma och hunden Einstein har flyttat från Stockholm till lilla Skärblacka. Till mormor och hennes pensionat, The royal grand golden hotel. Mormor är halvengelsk, kvartstysk och kvartsnorsk. Och helknäpp, brukar mamma säga.

Nåväl, nu när hela Siggefamiljen har kommit finns inga rum att hyra ut. Den enda gästen är Krille Maräng. Han är lite eljest, om en så säger.

Kamp för att bli populär

Det Sigge hoppas på är en omstart. Han ska bli populär innan skolan börjar i höst. Till skillnad mot hur det var i förra skolan. På nätet har han hittat en strategi: att klä sig snyggt, ha en cool frisyr men inga glasögon, se vältränad ut, ha bra andedräkt och vara social.

Det går sådär med populär-träningen. En liten detalj är pengarna som krävs för kläder, frisyr och linser. Sigges mamma är inte rik.

Allt mer krångel

Saker och ting blir mycket komplicerade när Sigge trillar in på rullskridoskor i en grannträdgård. Juno som bor där filmar kraschen och lägger ut på nätet. Som hämnd knycker Sigge hennes trädgårdstomte och låter den få ett eget instagramkonto, Runawaygnome. Plötsligt skickar tomten bildhälsningar från storstäder utomlands.

Mitt storslagna liv är full av missförstånd och tilltrasslade situationer. Det är galet, roligt, känslofyllt och lite allvarligt. En superbra berättelse om vänskap, syskon, osäkerhet, mod och påhittighet.

(P. S. Det kommer minst en bok till om Sigge. Håll utkik på biblioteken. D. S.) 

Prisad bok

  1. "En självklar vinnare"

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Mitt storslagna liv vinner Barnradions bokpris 2020. De fem barnen i juryn ringde upp författaren Jenny Jägerfeld som blev överraskad och mycket hedrad. Det är andra gången en av hennes böcker vinner.

Läs också

  1. Hjärnpunka

    Av: Cederborg, Staffan Tipsat av: Annika Edlund

    Det blir lätt fort och fel för Leo. Som självmålet till exempel. Ibland blir det bra ändå, men det gäller att våga. Läs om Leo, de sista veckorna i sexan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 17 november 2020