Mira

Önskning nummer 1: ett coolare rum, utan nalle och mylittlepony. Önskning nummer 2: ett eget instagram-konto, perfekt för att få ett nytt blogg-liv. Önskning nummer 3: att bli kär, som de andra som blir kära hela tiden. Hur svårt kan det vara?

Av: Lemire, Sabine
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Mira sitter och skriver ner sina nyårsönskningar. Det är ändå omöjligt att sova när mammas nyårsfest går bananas. Mamma dansar som om hon vore värsta skönhetsdrottningen, men med läppstift på tänderna. Vuxna är verkligen pinsamma.

Fast Klas, mammas kille som är polis, är rätt så bra. Bättre än den förra, som hade ett ekologiskt jordbruk. Då fick de äta rotfrukter en hel månad. Med Klas saknas det aldrig lördagsgodis.

En ny tjej i klassen

Efter jullovet börjar Beata, en ny cool tjej, i klassen. Miras kompis Naja lägger genast beslag på henne, för att få träffa Beatas kusin, som hon är kär i. Mira hänger med men ändrar sig snabbt.

Så blir det Miras födelsedag och hon får en kamera. Nu börjar insta-livet. Ett härligt födelsedagskalas utan killar blir det också. Värdelöst, enligt Beata och Naja som går därifrån.

När de två startar en kärleksklubb blir Miras liv 110% värre än helvetet. Bara den som har varit kär får vara med. Det har inte Mira, trots att hon verkligen har försökt.

När bästisen sviker

Hur kan Miras bästa vän svika så? Varför förstår inte mamma hur hemskt livet är? Mamma som bara jobbar och jobbar och dejtar nya killar. Tur att mormor finns och kan lyssna.

Serieromanen Mira är en härlig och igenkännande berättelse om ett år i Miras liv. Just det där året då kompisarna plötsligt får helt andra intressen och alla utvecklas så olika. När en är nästan tonåring.

Läs också

  1. Långt ifrån cool

    Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Helena Lindblom

    Vad gör man när ens bästa kompis plötsligt blivit cool, medan man själv blir utfryst och ingen förstår?