Minabibliotek-tv: Nominerade till Augustpriset 2020

En elektor och en jurymedlem på Umeå stadsbibliotek berättar om den nominerade skönlitteraturen för barn och vuxna.

Maria Forssén och Marcus Barbosa Ferrerira är båda bibliotekarier på Umeå stadsbibliotek. De har arbetat som elektor respektive jurymedlem för Augustpriset i flera år. Båda har även i år varit med i urvalet av August-böckerna. Här berättar de om de nominerade böckerna och om sitt arbete.

Våra texter

1. Eufori

Tips Av: Cullhed, Elin Tipsat av: Anna Sahlén

Ett äktenskap i upplösning, Elin Cullhed blåser liv i två författare vars relation blivit en arketyp.

2. När vi var samer

Tips Av: Jonsson, Mats Tipsat av: Angelica Edlund

I Mats Jonssons sjätte serieroman kommer han i kontakt med sitt okända samiska ursprung i en fängslande släktkrönika.

3. Dolda gudar

Tips Av: Håkanson, Nils Tipsat av: Anna Sahlén

Intressant och underhållande om översättningens betydelse för vår kulturhistoria.

4. Augustvinnare 2021

Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

Juryn har talat. Årets vinnare av Svenska förläggareföreningens litteraturpris är Eufori, Dolda gudar och Nattkorpen.