Midnattstid

Emily anade inte vilka ohyggliga monster som kommer ut vid midnatt. Men efter att nästan ha blivit uppäten av en talande björn-människa och sedan sprungit för livet kan inget förvåna henne. Nästan inget.

Emily bor i London med sin tråkiga, tystlåtna pappa och sin pinsamma, knäppa mamma. Pappa jobbar på nattposten och mamma är konstnär. Själv är Emily hetlevrad och har en mun som pratar av sig själv innan hon hinner hejda sig. Det leder ofta till bråk. Trots det är de en sammansvetsad familj.

Mamma och pappa försvinner

En natt försvinner mamma, efter att hon fått ett mystiskt brev. När pappa går till jobbet för att hitta mamma, försvinner han också. Då ger sig Emily ut för att själv leta efter föräldrarna. Ett brev med märkliga svarta frimärken på och mammas halsband, är Emilys enda ledtrådar.

Hon kastas in i ett hisnande äventyr när sökandet leder henne till midnattstimmen. Det är ett helt annat London, där tiden har stått still sedan1859. Här lever nattfolket, i en värld fylld med märkliga varelser och magi. Dagsfolk som Emily är inte välkomna.

En spännande, märklig värld

Jag älskade den här boken. Den har äventyr, hemligheter, spänning, uråldriga krafter och en modig och smart hjältinna. Jag blev helt uppslukad av den här märkliga världen. Längtar redan efter att lägga vantarna på fortsättningen, Midnattsskri.

Läs också

  1. Hemligheternas bok

    Av: Bolin-Cullberg, Jonna Tipsat av: Anna Croné

    Det finns tusentals världar och mellan dem portaler som man kan passera genom. Tim är väktare och hans uppgift är att vakta portalerna när det blir oroligt i någon värld.

  2. Den dansande djävulen

    Av: Widmark, Martin Tipsat av: Sara Johansson

    Nere i silvergruvan slavar unga pojkar utan lön, medan den onde hertigen i staden ovanför lever ett liv i överflöd.