Messet från Simona

Av en slump råkar Maja få veta något förfärligt om flickorna vid köpcentrumet. Hon bestämmer sig för att försöka hjälpa dem.

Äntligen sommarlov! Maja har slutat sexan och i höst väntar ny skola och ny klass, superskönt. Fast i kväll ska gamla klassen ses och fira. Först ska Maja och kompisen Eva till tivolit och Maja måste ta med lillebror Max.

Var är Max?

På tivolit är det massor med folk och rätt som det är försvinner Max. Maja och hennes kompisar letar och letar, men ingen Max någonstans. Förtvivlad sätter sig Maja på en bänk och då står lillbrorsan plötsligt framför henne. En tjej i Majas ålder går snabbt därifrån. Maja hinner inte tacka henne.

Någon vecka senare ser hon tjejen igen. Hon spelar dragspel utanför köpcentrumet. Bredvid sitter en liten flicka med framsträckt hand. Maja ger dem en tia och flickorna tackar. När hon går därifrån ser Maja en man som stirrar obehagligt på henne med hård blick. Eller stirrar han på de andra flickorna? De ser rädda ut.

Maja upptäcker något hemskt och försöker hjälpa flickorna vid köpcentrumet. Samtidigt är kompisen Eva mest upptagen med att babbla om vilken mobiltelefon hon ska köpa. Tur då att klasskompisen Markus är så snäll. Kan det stämma att han är kär i Maja?

Spännande från första början

Messet från Simona är en mycket spännande bok, jag dras snabbt in i handlingen. Jag gillade första boken om Maja (läs den också) men den här är ännu bättre. Böckerna är skrivna för att vara lätta att läsa. Samtidigt lyckas författaren Eva Salqvist berätta spännande historier om allvarliga och viktiga saker. Hoppas att det kommer fler böcker om Maja.

 

 

MSN - Maja söker Noa

Av: Salqvist, Eva Tipsat av: Annika Edlund

En lättläst bok om Maja, eller Bajamaja som hon kallas av några i klassen. Maja är den som upptäcker det mystiska med den nya killen som ska börja i klassen efter jullovet.