Biblioteken i Holmsund och Obbola

Biblioteken i Holmsund och Obbola finns på varsin sida av Umeälven, men arbetar som en enhet med bland annat gemensam personal.

Holmsunds bibliotek interiör
Foto: Umeå kommun

Båda biblioteken är kombinerade folk- och skolbibliotek och har tät kontakt med områdets skolor och förskolor. Våra verksamheter riktar sig till alla åldrar.

Vi driver olika projekt och har en omfattande programverksamhet för barn och vuxna. Vi ger konsthantverkare och samlare möjlighet att ställa ut hos oss. Biblioteken är anslutna till Kompiskortet. 

Samling med lokal litteratur finns på Holmsund-Obbola-hyllan. Vi erbjuder bland annat böcker, ljudböcker, dagstidningar, tidskrifter, dvd-filmer samt musik-cd för barn.

För släktforskare finns ett särskilt rum med tillgång till släktforskningsmaterial och databasen Arkiv Digital.

Skolbibliotek

Storsjöskolan i Holmsund är en 4-9-skola och finns i byggnaden Trion. Här finns också Holmsunds bibliotek som är både folkbibliotek och skolbibliotek. 

Skärgårdsskolan är F-3-skola i Holmsund. Där finns ett skolbibliotek.

Obbolaskolan är en F-9-skola och här finns Obbola bibliotek som är både folkbibliotek och skolbibliotek.

Allas barnbarn

Flera förskoleavdelningar i Holmsund och Obbola får varje vecka besök av en pensionär från allas barnbarnrörelsen som läser högt för en grupp barn. Verksamheten har pågått sedan 2000 och är mycket uppskattad. Huvudsyftet är att uppmuntra och stärka barns språkutveckling och att närma äldre och yngre generationer till varandra. 

Verksamheten är pausad tills vidare på grund av coronaviruset.

 1. Holmsunds bibliotek

  Bibliotek

  Välkommen till Holmsunds bibliotek. Vi finns i Trion - byggnaden som förenar kunskap, kultur och hälsa i Holmsund. Du når oss via Trions ingångar mot Frejavägen och Solbackavägen.

  Telefon: 090-163586
 2. Obbola bibliotek

  Bibliotek

  Obbola bibliotek är ett kombinerat folkbibliotek och skolbibliotek som ligger i Obbolaskolan. Du når oss via ingången från parkeringen vid Södra Obbolavägen. Det finns även en ingång mot Olasjöhallen. Där hittar du vårt bokinkast.

  Telefon: 090-16 35 88