Mina ansvarsområden är avdelningarna Medicin, Utbildning, Litteraturvetenskap, Mat och trädgård samt Gör-det-själv. Jag arbetar främst i informationsdiskarna på Fakta plan 3 samt på plan 2 där jag även anordnar stickcafé, handarbetsworkshops och annat trevligt.

Här är några tips och artiklar som jag har skrivit:

Artiklar

 1. Förintelsens minnesdag

  Skrivet av: Maud Sandström

  Den internationella minnesdagen för Förintelsens offer ordnas 27 januari. En dag för att hedra minnet av de som dog och de som kämpade emot. En dag för att vi aldrig ska glömma.

 2. Snickra stort, smått och praktiskt

  Skrivet av: Maud Sandström

  Är du sugen på att snickra ihop något användbart av trä, så kan vi bjuda på både inspiration och mängder av beskrivningar.

 3. Adoption

  Skrivet av: Maria Lindgren, Maud Sandström

  Tips på faktaböcker och bilderböcker om att adoptera eller att bli adopterad.

 4. Sedan barnet kommit

  Skrivet av: Maria Lindgren, Maud Sandström

  Faktaböcker om hur livet kan vara med bebisar och små barn.

 5. I väntan på barnet

  Skrivet av: Maria Lindgren, Maud Sandström

  Lästips för dig som väntar barn.

 6. Res jorden runt på 80 maträtter

  Skrivet av: Maud Sandström

  Förhoppningsvis får vi i framtiden resa och göra sådant som att äta till Lynyrd Skynyrd-allsång på Leon Wilkeson's steakhouse i Florida. Maud Sandström delar med sig av sina mest smakrika resminnen.

 7. Lär dig något nytt

  Skrivet av: Maud Sandström

  I våra hyllor finns böcker för nybörjare inom alla möjliga områden. Du skulle till och med kunna lära dig något som du inte ens känner till ännu.

 8. Amalie Skram – en tidig psykiatridebattör

  Skrivet av: Maud Sandström

  Den norska författaren Amalie Skram kämpade hela livet för sin mentala hälsa, mot omgivningens fördomar och mot elakt skvaller. Flera av hennes romaner är till stor del självbiografiska och blev viktiga inlägg i Danmarks livliga debatt om sinnessjukhus.

 9. Ett år utan shopping

  Skrivet av: Maud Sandström

  Maud Sandström inspirerades av författaren Gunilla Brodrej och köpte under ett helt år inget annat än förbrukningsvaror till sig själv och presenter till andra. I sin krönika berättar hon om året och hur det har påverkat henne.

 10. Rätt ska vara rät – eller tvärtom

  Skrivet av: Maud Sandström

  Maud Sandström, bibliotekarie på Umeå stadsbibliotek, delar med sig av räta och aviga stickbekännelser från förr till idag.

Tips

 1. Hårresande

  Av: Halling, Ida Tipsat av: Maud Sandström

  En unik och vacker bok om en hantverkstradition som tog sig ut i världen.

 2. Stora boken om att snickra

  Av: Jeppsson, Anna Tipsat av: Maud Sandström

  Gillar du att snickra ihop små och stora sommarprojekt som förgyller utemiljön i åratal framöver så är detta boken för dig.

 3. Min vän Anna

  Av: Williams, Rachel DeLoache Tipsat av: Maud Sandström

  Anna Delvey, som hon kallar sig, utger sig för att vara en mycket rik tysk arvtagerska och tar sig snabbt in i New Yorks innersta kretsar. Med sitt världsvana sätt och lyxiga leverne är det ingen som misstänker att hon är en bedragerska.

 4. Hälsa från bikupan

  Av: De Paoli, Alexandra Tipsat av: Maud Sandström

  Är du nyfiken på hur olika råvaror från bikupan kan användas i hudvård och livsmedel? Då är det här den perfekta handboken.

 5. Om ull

  Av: Hult, Annkristin Tipsat av: Maud Sandström

  I den populära serien Hemslöjdens teknikhäften kommer nu ett efterlängtat bidrag om mirakelfibern ull. Här finns svaren på dina ullfrågor och både historiska tillbakablickar samt en titt på ullen som framtidens fiber.

 6. Brodera retro

  Av: Olsson, Carina Tipsat av: Maud Sandström

  Den populära serien Hemslöjdens teknikhäften har utökats med Brodera retro av Carina Olsson. Hon älskar form och färg på porslin och textilier från 1950- och 1960-talen vilket verkligen märks här.

 7. Ändra

  Av: Evans, Katarina Tipsat av: Maud Sandström

  Förvandla gamla plagg till nya med hjälp av inspirerande förslag och tydliga, enkla beskrivningar.

 8. Städa

  Av: Holm, Estrid Tipsat av: Maud Sandström

  Tycker du liksom jag att det bästa med städning är när det precis är över? När man sätter sig i soffan och hoppas att det rena, fina, fräscha ska hålla i sig. Länge. Då är detta boken för dig.

 9. Sy själv

  Av: Persson, Kicki Tipsat av: Maud Sandström

  Skapa praktiska bruksföremål, sy presenter och gör något av dina tygrester. Kicki Perssons guider passar även den verkliga nybörjaren.

Visa fler