Boktips och artiklar som jag har skrivit

 1. Lögnernas träd

  Tips Av: Hardinge, Frances Tipsat av: Maria Sidebo

  Läs en fascinerande berättelse om familjehemligheter och trassliga relationer. Spännande som en deckare, om Faith som inte vill anpassa sig efter samtidens förväntningar.

 2. Skorstensjul

  Tips Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Maria Sidebo

  Hur ska barnhemsbarnen hinna hjälpa Niklasson att få tillbaka minnet före jul? Det blir ett magiskt äventyr! Läs den här vackra, spännande berättelsen eller be någon att läsa den högt för dig. En perfekt decemberbok.

 3. Min brorsa heter Noa

  Tips Av: Tidholm, Anna-Clara Tipsat av: Maria Sidebo

  Saga och hennes storebrorsa Noa har alltid hållit ihop. När Noa byter namn och plötsligt är så arg hela tiden försöker Saga och kompisen Anisa ta reda på varför. Har Noa blivit nazist?

 4. Dagen då 3A skrev en bok tillsammans

  Artikel Skrivet av: Maria Sidebo

  Eller dagen då bilderbokskonstnären Pia Alfredsson var på författarbesök på Vegaskolan i Vännäs. Häng med till bokverkstaden så får du veta hur en bok kan skapas.

 5. Räkna med naturen

  Tips Av: Adbåge, Emma Tipsat av: Maria Sidebo

  Utematte för alla väderlekar!

 6. Musikbokstips, sjung med barnen

  Artikel Skrivet av: Maria Sidebo

  Vill du sjunga och ramsa med barn, kanske leka sånglekar? Här är tips på några vis- och ramsböcker för dig som vill förnya din repertoar med sånger och visor att sjunga tillsammans med barn.

 7. Svenska barnvisor

  Tips Tipsat av: Maria Sidebo

  Tina Ahlin har gjort en härlig sångbok med texter och noter men också en spelarfunktion som gör att du kan lyssna på visorna och sjunga med. Vilken pärla för barn och vuxna som vill sjunga och ha kul!

 8. Sånger för hela kroppen

  Tips Tipsat av: Maria Sidebo

  En fint illustrerad samling med barnsånger och ramsor. Med boken följer en DVD med förslag på rörelser. En verklig inspirationskälla att använda tillsammans med de små barnen.

 9. Lilla sångskafferiet

  Tips Av: Rosén, Gustav Tipsat av: Maria Sidebo

  Ett genomtänkt och lärorikt material att ha stor glädje och nytta av både hemma och i förskolan. Boken innehåller sånger, lektips, danssteg och många andra tips kombinerat med ackord och noter.

 10. Ljust och fräscht-boken

  Tips Av: Lindström, Fredrik Tipsat av: Maria Sidebo

  Tassar med lätta steg över stora frågor om vårt boende.