Mardrömsakademien

Mardrömmar är inget att skämta om. Att vakna och hitta dina kompisar från övernattningsfesten hängande i jättelika kokonger och veta att du själv på något vis är ansvarig är aldrig roligt.

Du vet, mardrömmar är på riktigt. När du sover kommer du i kontakt med Landet Nedan, en värld med monster av olika klasser. Har du otur och mycket fantasi kan du råka drömma så hemskt att du öppnar en portal mellan världarna och monstren kan komma hit.

Mardrömmar hela livet

Det lyckas Charlie Benjamin med. Han har drömt mardrömmar sedan han var bara några år gammal. På grund av det som hände när han gick på dagis, det som tidningarna kallade "Dagiskatastrofen", har han gått i skola hemma och har inga vänner.

En natt drömmer Charlie en så hemsk mardröm att han råkar släppa in ett femte klassens mardrömsmonster. Plötsligt förändras hans liv. Monsterutdrivarna måste komma in och rädda situationen. Dessutom vill de ta med sig Charlie. Han har blivit för farlig för att bo kvar hemma, han måste till Mardrömsakademien. Dit tas barn som han för att de ska lära sig kontrollera sin gåva, eller bli av med den.

På Mardrömsakademien träffar Charlie för första gången andra barn som inte är rädda för honom. De vet precis hur det känns att vara rädd för att somna. Men Charlies gåva är mycket starkare än någon har trott och snart har han utmanat de allra starkaste monstren i Landet Nedan.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 29 april 2009