Maran

I våra mardrömmar rör sig Maran som en svart, fladdrande skugga. Helst vill hon fånga barnen i en mardröm och plåga dem för alltid.

Av: Larsson, Åsa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Svarthäxan i Mariestad lovar att hjälpa Maran. Hon behöver bara en liten tjänst i gengäld, så att hon kan ta sig in i det magiska biblioteket. Nu när hon är starkare än någonsin. 

Kommer de att vakna igen?

Viggo och Alrik måste bege sig in i en av Estrids mardrömmar för att hindra svarthäxan. Men det är ett farofyllt uppdrag. Om något går fel kommer de aldrig mer att vakna och Maran vet precis hur hon ska göra för att fånga dem i mardrömmen för alltid. 

Samtidigt som Viggo och Alrik försöker rädda Mariefred och världen hamnar de i trubbel. Polisen tror att de har förstört inne i skolan och Träslöjds-Tomas eldar på. Aldrig har han varit närmare att lyckas med att tvinga pojkarna från Mariestad och deras fosterfamilj, där de så gärna vill stanna.  

Maran är den nionde boken i Pax-serien. Det är spännande, läskigt och actionfyllt, som vanligt. 

Våra texter

  1. Nidstången

    Tips Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Åsa Zetterström

    Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?

  2. Gillar du Pax?

    Artikel Skrivet av: Anna Hultgren

    Vi har listat några lästips för dig som gillar Pax-serien av Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 20 december 2017