Mansfield park

Fanny Price kommer från en fattig tillvaro till godset Mansfield park. Hon växer upp tillsammans med sina förmögna kusiner och får starka band till sina kusiner. Men när det kommer till kärlek är hon inte lika säker.

Tio år gammal skickas den fattiga Fanny Price till sina rika släktingar, lord och lady Bertram på godset Mansfield park. Där växer hon upp tillsammans med kusinerna Tom, Edmund, Maria och Julia.

Starka band

Edmund och Fanny blir bästa vänner. De växer upp tillsammans men mellan dem finns det någonting starkare än syskonkärlek, i alla fall från Fannys synvinkel.

Intressanta grannar

Åren går och de blir äldre och när Fanny har nått den mogna åldern av 18 år flyttar en ny familj in i den närliggande prästgården. Inom kort får alla på Mansfield park nya bekanta, inklusive prästfruns unga halvsyskon.

Till Fannys stora sorg visar Edmund intresse för deras nya bekantskap Mary Crawford och allt förändras på Mansfield park.

Historia, humor och kärlek

Trots att boken är ganska lång har den en underbart underhållande historia med kärlek, humor och dramatik. Den ömhet och känsla man får för Fanny och hennes liv är gripande. Den som gillar historiska romaner kommer att tycka om Mansfield park och den är tillsammans med Övertalning min favoritbok av Jane Austen.

Förnuft och känsla

Av: Austen, Jane Tipsat av: Åza Sjöstam

Är du svag för omständiga konversationer i 1700-talstappning? Då kommer du att älska Förnuft och känsla av Jane Austen.

Stolthet och fördom

Av: Austen, Jane Tipsat av: Linnéa 14 år

Elizabeth lever med sin familj och träffar den stolte Mr Darcy som hon till en början föraktar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Victoria Jonsson den 30 oktober 2012