Maja och jullovsmysteriet

En mysryslig historia om Maja som tvingas flytta med familjen till ett gammal slott. Där är rätt mysigt men också lite läskigt. Maja och kompisen Ingo upptäcker allt fler skumma saker.

Maja bor i Stockholm med sin familj. Snart, dagen före julafton ska hon fylla 11 år. Fuskigt med två presentdagar i rad tycker hennes bröder, Liam och Noa.

Oväntad förändring

Hela hösten har det varit något konstigt med mamma och pappa. Maja tror att de ska skiljas. Men istället berättar de att de har har ärvt ett hus eller snarare ett slott. Nu ska familjen flytta dit och kanske öppna ett hotell. Men först ska de prov-bo under jullovet.

Liam och Noa tycker att det ska bli jättekul. Maja gråter floder och vill inte alls flytta från bästisen Ingo. Såklart blir det som föräldrarna bestämmer. Majas födelsedag firas i slottet och hon får en riktigt häftig present, en drönare.

Många underligheter

Livet i slottet är både lite mysigt och lite läskigt. Kristallkronan och julgranen som blinkar är skumma. Det sitter en uggla i ett träd, och plötsligt finns det en uggla i en av tavlorna.

Läskigast är att Maja hör ett barn som gråter, i den del av slottet som har varit låst i femtio år. Maja ringer till Ingo och han kommer som ett skott när han får höra om allt konstigt. Och värre ska det bli.

Maja och jullovsmysteriet är en mysryslig och julig läsning.

Läs också

  1. I rosens mitt

    Av: Widmark, Martin Tipsat av: Anna Sahlén

    Spännande berättelse med många bilder. I ett brev från sin döda mamma hittar Stefan ett dolt budskap.

  2. I bergets hjärta

    Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Sonja åker för att hälsa på sin döende farfar. Mötet med familjen hon aldrig träffat blir både oväntat, skrämmande och magiskt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 2 januari 2020