Magisk december

Julias bästa kompis Joel har flyttat till Kiruna. Hennes föräldrar har just startat en bokhandel. De jobbar och jobbar. Då möter Julia hunden Teddy. Och plötsligt händer något.

Julia saknar sin allra bästa vän. Hon saknar också hemmalivet med föräldrarna. Nu är det bara bokhandeln som gäller, till och med på julafton. Pappa föreslår att de ska flytta julaftonfirandet en dag. Alltså, så gör man ju bara inte.

På fritids har Julia gjort en pappersstjärna av guld. Den kommer bli väldigt viktig, kanske är det faktiskt en magisk stjärna.

En ny liten vän

Den lilla hunden Teddy, med mörka kloka ögon, blir Julias vän. När han har sprungit iväg från sin matte Helmi hjälper Julia honom att hitta hem. Hon blir bjuden på te och lussekatter i Helmis mysiga hus. Helmi orkar inte alltid gå ut med Teddy och frågar om Julia kan göra det ibland. Julia vill inget hellre och så börjar deras vänskap.

Av Helmi får Julia ett adventspaket, något som passar bra i önskningarnas månad. För i december kan tiden och gränserna suddas ut, berättar Helmi. Plötsligt blir det en magisk december.

Det här är en magisk julberättelse i 24 kapitel, med juliga och ljuvliga bilder. Läs minst ett kapitel om dagen!

Läs också

  1. Skorstensjul

    Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Maria Sidebo

    Hur ska barnhemsbarnen hinna hjälpa Niklasson att få tillbaka minnet före jul? Det blir ett magiskt äventyr! Läs den här vackra, spännande berättelsen eller be någon att läsa den högt för dig. En perfekt decemberbok.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 3 december 2019