Maggan året runt

Följ med i Maggans liv under ett år. Det är många känslor och funderingar. En del problem men också mycket roligt. Och nya vänner.

Maggan är sju år och går i första klass. Hon älskar sin familj - mamma Josefina och morfar PG, som är pensionerad sjömanskock. Men Maggan har ingen riktig bästis ännu.

En som funderar

Hur vet man egentligen om man är bästisar? Maggan har många funderingar.

Mamma jobbar hemma, gillar inte att städa och har ett hiskeligt humör. Tur att morfar är lugn som en filbunke.

Maggan gillar julförberedelser och har julkittel i magen hela december. På luciadagen ska mamma och Maggan överraska morfar PG med fika och luciasång. Men lucia-överraskningen blir inte som det var tänkt.

Ett år i Maggans liv

I Maggan året runt får vi vara med när hon börjar skolan, firar jul, fyller år och får sommarlov. Det handlar om många känslor och olika problem. Men också om nya vänner.

En riktigt härlig bok med många fina och roliga bilder. Bokens fyra kapitel går att läsa som egna berättelser. Det är en perfekt högläsningsbok. Eller en bok för dig som har kommit igång att läsa själv.

Läs också

  1. Mitt lyckliga liv

    Av: Lagercrantz, Rose Tipsat av: Annika Edlund

    Dunne kan inte sova. Istället för att räkna får så räknar hon alla gånger hon varit lycklig. Stunderna med kusin Svante och med pappa i badet. Eller i nya klassen och med nya bästa kompisen Ella Frida.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 18 januari 2021