Möt författaren Siri Spont

"Utan djur så dör jag" var hennes första bok om Tilda. Siri Spont har också skrivit serien som heter "Emres handbok". Här berättar hon om sina böcker och om sitt hemliga namn.

Siri Spont har skrivit om Tilda, som bor på landet. Tilda älskar djur och hon har många djur. Böckerna handlar mycket om det, men också om bästisen Thea, skolan och allt möjligt annat som är viktigt. Tilda är 11-12 år i böckerna.

Emre i förorten

Böckerna om Emre utspelar sig istället i en Stockholmsförort. Emre är en ganska lugn kille, som längtar efter en riktig vän. Den nya killen Ömer är tvärtom helt vild, men de två blir faktiskt bästisar. Emre och Ömer verkar vara 9-10 år gamla.

Roliga böcker

Både böckerna om Tilda och om Emre är roliga. Men de tar också upp vardagen i skolan, jobbiga syskon och knepiga föräldrar. Och en massa annat. Alla böckerna har dessutom fina och jätteroliga bilder som Jonna Björnstjerna har gjort.

Film med Siri Spont

Författaren Siri Spont har spelat in en liten film till Minabibliotek. Här kan du se och höra henne berätta om sina böcker. Och om sina olika namn.

Foto: Rabén&Sjögren (puffbild)

Låna böcker av Siri Spont

Visa fler

Siri Spont läser vinnarnovell

  1. Flykten från branden

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Temat för Krumelurs skrivartävling hösten 2020 var "Våra vänner djuren". Den vinnande berättelsen är skriven av Vera Persson Jonsson. Läs den här.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 28 januari 2021